Autók » Renault » 19 (1988-1996)

19 RL 1.4 Energy Coupe

A meglepően vagány

Sikerült hozzájutnom 2006 áprilisban egy nagyon-nagyon megkímélt R19 Coupe-hoz. Amikor megláttam már tudtam: ez KELL! Első normális autóm. A fényezése 13 éves léttére nagyon szép még most is, bár a sárvédő íveknél korrozio nyomai előjöttek. Az 1400cm3-is Energy motor a maga 81 lóerőjével nagyon bevált. Városi közlekedésben könnyedén lehet vele dinamikusan és egyben gazdaságosan autózni. Autópályán már 140 felett nem egy gyorsulógép de végre nagyon szép eredménye van, 195 kh/h-val mentem vele egyedül, de máskor 3 személlyel 190et. Fogyasztása finomkodva 6-6,5 liter állatkodva 8-8,5-9.
Az autó ablakai levannak sötétítve + a sportob és az alufelni pláne hogy Coupe változat, kiemeli az átlag Renault 19esek sokaságából. Az autó belülről nagyon kulturált szép belsővel rendelkezik. Sajnos a belső világításnál becsöpög az esővíz. Ülései igazi "francia".. nagyon kényelmes, mondhatni fotelek vannak benne. A csomagtartó méretével sem volt még gond. Összességében nagyon megbízhatónak tartom az autót, semmi nagyobb probléma nem fordult még elő vele. Ez meg is lepett:) Persze szervízköltsége van, az tény de odafigyelve az elhasználódott régi alkatrészek cseréjére nem okozhat meglepetést! Az alkatrészek nem drágák bele. A kocsiban nincs szervó, de mégsem mondhatni hogy nehéz a kormánya. Optimális választásnak tartom általános célokra.
Minden tekintetben megérte kiadni érte az 500.000 Ftot, ilyen árban jobbat nem találtam volna mást. Összességében megérte az árát.

- kuplungállítás 0
- gyújtókábelszett ~8.000
- riasztójavítás ~2.000
- szűrőcsere,olajcsere stb. ~24.000
- önindítójavítás 12.000

Többnyire magamnak javítom. Elég egyértelmű a motortér nem nehéz kiokoskodni.

Fenntartási költség (7) Évjárat 1994
Előző autója? Aleko 1.6 benzin/gáz Következő autója? Lexus SC300
Verdikt (7.4/10)

Renault 19 1988 (1988 - 1995)