Autók » Renault » 19 (1988-1996)

19 1,4 TS chamade manuális klímás

A Gazdaságos gázos csiga

Autóvillamossági szerelők réme, meghallják milyen tipus és leteszik a telefont...:)
Megértem őket:)
3éve vettem első tulajtól 15évesen, nagyon le volt rugva mert 72éves előző tulaj nem foglalkozott vel.
Gyakorlatilag teljes futómű cserét hajtottam végre rajta, elöl-hátul. Hátul például a gyári lengés csillapítok voltak benne egy csepp olaj nélkül.
Aksi és rádió gyári volt. Az alvázszámon még az eredeti matrica volt rajt(borostyán színűre sárgulva:))
Gyakorlatilag miután felújítottam nem volt vele gond, hálás kis dög!!
A szerelése körülményes és sufnilag megoldható ha van torx kulcs és rengeteg idő, mert a legapróbb szereléshez is teljesen szét kell szedni az autót.
Semmi extra nincs benne gyárilag kivéve a manuális klímát ami elött viszont le a kalappal, mert ezt tényleg megcsinálta a csigazabáló francia. Hűt mint egy Iglu
A fogyasztása benzinből: 6,8-8,8 között ingadozik
Beszereltettem a gázt és így gázból: 7,5-9 litert eszik.
Ami igencsak olcsóvá teszi.
A klímát dombon felfelé a kapaszkodon ki kell kapcsolni mert a kamionos a belső sávban rádver 1km-ert.
Gyenge egyébként is, de klímával halál.
Hosszú távon nagyon kényelmes marad. A fotelom otthon nincs ilyen kényelmes.

- fűtő motorhoz előtét ellenállás, mivel manuális klímás drága mulatság (2db bipoláris tranzisztor egymással szembe fordítva)- gyakorlatiklag lehetetlen beszerezni- R21 ből adaptálva bontóból 9000Huf
- fék munkahengerek
- vizpumpa
- generátorban a feszszabályzó

Fenntartási költség (10) Évjárat 1990
Előző autója? astra 1,4 Következő autója? vmi Japán jó lesz
Verdikt (7.3/10)

Renault 19 1988 (1988 - 1995)