Autók » Renault » 14 (1976-1983)

14 1.4 TSE

A "szürke" eminenciás

Kis Polskim volt 9 évig, de szegényke kirohadt alólam. Sok pénzem nem volt, először négyütemű Wartburgban, vagy 1500 kocka Ladában gondolkodtam. Egyik kollégám ajánlotta figyelmembe a 9/11 párost. Előtte szinte soha nem láttam belőlük egyet sem, csak miután keresni kezdtem tűnt fel, hogy szaladgál belőlük jócskán az utakon, csak egyik sem az a típus ami után megfordulnak az utcán. Nekem kezdettől fogva a 11-es tetszett jobban. Egyszer a pécsi vásárban találtam egy ezüstszínű 1.4 11-est, rövid alku után az enyém lett.
Beleülni a "Poloska" után maga volt az álom. Dupla fényszórók, plüss belső, kagylóülés, 5 sebességes váltó, 1.4 70 LE!
Ment mint az álom, a 120-130 tempót simán vitte. A fogyasztása nem volt több mint a "Poloskáé" beérte az átlag 6.5 l 95-sel.
A belső kényelmes, a hátsó ülésen három felnőtt is simán elfért. A csomagtartó nagy, az "ötödik" ajtó hatalmas, a nagy TV-s dobozokat is simán be lehet tuszkolni rajta.
Három évig használtam, de a felsorolt hibákon kívül csak az olajcserére kellett költeni. Most egy Clio I-est nyűvök, de sokszor visszasírom a 11-est.

- Hűtőventillátor csere: 5000 Ft, Váltócsere: 40000 Ft, Gázbovden csere: 2000 Ft,

Soós és Bodor szervíz, Pécs
Korrektek, jól és gyorsan dolgoznak.

Fenntartási költség (7) Évjárat 1983
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 112000