Sandokan
Az autó 14 éve a családban van, hozzám 8 évesen került gondosan vezetett szervizkönyvvel (Emil-Frey), most 16 évesen is bátran adom tovább családtagnak.
...azt hiszem a bevezető mondat önmagáért beszél, a kocsi lassan nagykorú lesz, ennek ellenére napi használatban van és kiválóan muzsikál, júniusban vad idegen helyen LEGÁLISAN vizsgáztattam.
Alkatrész, karosszéria- elemek tekintetében csatlakoznék a többi véleményhez, miszerint a kopó alkatrészek java Mitsubishi Colt/ Lancer, a karosszéria Proton, minimális eltéréssel a Mitsutól, de barkácsolható. (...és adott esetben kell is, különben gazdasági TK)
A nálam töltött 8 év alatt egyszer sem tört, de korábban igen, innen az infó.
Apróbb kalandjaim persze voltak, egyszer betörték a jobb első ablakot, Mitsu bontóból pótoltam, de az illesztés felhúzott ablaknál kb. 8mm-t eltért, így azt polifoam csíkkal oldottam meg. Tavasszal a bal első indexlámpát földúton elhagytam, de (legnagyobb meglepetésemre) egy XIII. kerületi Mitsubishi autósboltból 2700Ft-ért pótoltam, ami ráadásul új és Proton utángyártott volt, nem Mitsubishi.
Műszakilag is dicséretre méltó a gép, legnagyobb javítás egy elolvadt hajtókar csapágy csere volt, amit egy szivárgó tömítés okozott, így olaj nélkül gyakorlatilag úgy megfőztem a hajtókart, hogy xilofonozott a hengerfejen a dugattyú.
Mindez persze azért is fordulhatott elő, mert nem sűrűn nyitogattam a motorháztetőt a nyolc év alatt, ami szintén a megbízhatóságát tükrözi.
Összességében nagyon megérte, nagyon szerette a család, megbízható autó volt viszonylag alacsony fogyasztás mellett, összehasonlíthatatlan a korábbi Alfa 33 1.8TD -vel, ami többet állt szervizben, mint otthon.
- kuplung szett (még a gyári tárcsával 195000Km-nél) - vízpumpa (16 év alatt 2x) - ablakemelő bowden - önindító - hajtókarcsapágy csere -
Kezdetben Emil-Frey
ismerős szerelő (olcsóbb)