Megbízható koreai
A Q7-nek lett egy kis váltóproblémája, néhány hónapos pihire kényszerült és elkezdtem használni a haverok által eladásra behozott jószágot. Persze utána már nem akartam visszaülni az Audiba és el is pattintottam szegényt. Nem tudtam kiszállni a Porschéból. Pedig kisebb, keményebb, szerintem szerényebb is mint a Q7, de van benne valami olyan elegancia, amit ezen kívül csak az olaszok tudnak. Hátulról kicsit koreai,így sokkal többen agresszorkodnak egy sávváltáskor, mint előzőleg ( már többször éreztem, hogy vennem kellene egy pisztolyt a kesztyűtartóba). Ettől eltekintve király, az eddigi 50 ezer problémamentes volt. Persze mindenért jól le akarnak húzni, mert kő gazdagnak hisznek, így csak körültekintéssel szabad bármibe beleugrani. A szervízintervallumot itt falun egyik mester sem tudta kiütni olajcsere után, így Kövesdánéknál kötöttem ki, akik nem szégyelltek egy huszast elkérni a röpke másfél percért.( Csak összehasonlításként: a haverom ugyanilyen autójában az új akksit kellet felprogramozni, ami kicsit bonyolultabb, de a Szerémi úton is kijött neki bruttó 16-ból, igaz sehol máshol nem talált rá hozzáértőt. )Így aztán vettünk Tibi barátommal a kínaiaktól az USÁ-bólegy használt Durametric kábelt, amivel aztán már mi is belekurkászhatunk a kis agyába. Az akksit az sem tudta, de szervízeket, hibakódokat kiütni, meg egy csomó mindent átállítgatni király. Ja azért használt kábelt vettünk , mert az új kb. két kiló lett volna, így meg megúsztam a harmadából. Mivel csak három autót lehet rátanítani, már csak egyet vehetek ehhez a kábelhez, mert az amcsi kínaiak már egyre felhasználták. Mikor megvettem komplett fékcsere kellett, kb. 140-be fájtak a tárcsák és a betétek, de van egy jókora kedvezményünk a nagykerben. Ezen, meg az alább hibának jelölt vízen kívül csak olajat, váltóolajat,szűrőket, téli gumit, nyári felnit ( a vadiúj nyári gumit megtartottam az Audiról)kellett vennem hozzá. Ezek mind kb. nagy német terepjáró árban szerezhetők be. A Szerémin a havernak a térképet is lefrissítették volna egy százasért, de úgy döntött, hogy a wazze úgyis jobb.
Összességében nagyon szerethető a kis koreai utánzat,de ha valami van vele, akkor az átlagosnál nehezebb és hosszadalmasabb kordában tartani a költségeket. Csak olyan vegye, akinek nem fáj a szervízköltség, vagy aki rendelkezik azokkal a kapcsolatokkal, akik nem a pénzeszsákot látják benne.
- A falevelektől eldugult a kerékdob fölötti kifolyó és az összegyűlt víz befolyt az utastérbe, aminek a fűtőventillátor látta kárát. Kb. 80 guriga. Más semmi.
Fecó a saját műheéyben
Ferike a nem saját műhelyben.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2011 |
Előző autója? | Q7 | Következő autója? | Q7 vagy egy GLE Merci |