Autók » Porsche » Boxster (1996-2004)

Boxster 986

Tömör gyönyör

A Porschét hobbiautónak tartom,mindennapos használatra egy új Audim és egy kétéves BMW-m van.
A Boxster olyan mint a jó bor: csak a hozzáértő ínyencek tudják igazán értékelni, egy átlagos vezető vegyen inkább TT-t, vagy SLK-t, ha feltétlen sportkocsira vágyik.

A legjobb nyitott tetővel járni,100-ig a menetszél sem zavaró,felhúzott oldalablakokkal pedig még a 140 is elviselhető.A fűtés és a ventillátor olyan erős, hogy még 10-15 fokos időben is lehet nyitott tetővel használni.

A hangja fantasztikus, kisfordulaton mély,erős brummogás, kihuzatásnál pedig olyan a hangorkán,mintha egy sugárhajtású vadászgép lenne.
A motorja igen pörgős, alacsony fordulaton is már tisztességesen tol, aztán 4000-nél úgy megindul,hogy azt csak nyomdafestéket nemtűrő szavakkal lehet jellemzni :-)
Aki nem vezetett még sportkocsit, el sem tudja képzelni, milyen az, mikor kettesben padlógázt nyomunk ,és csak megy,megy fel a fordulatszám,az utasom pedig falfehéren kapaszkodik! Ezért a hangért és gyorsulásért megéri élni!

Az útfekvés parádés, a nagyon alacsony súlypontnak(boxermotor), a tökéletes 50-50 %-os súlyeloszlásnak és a kemény futóműnek köszönhetően. Brutális kanyarvételi sebességeket lehet elérni, abszolút semlegesen fordul .
A hátsókerékhajtás nagyon szépen besegít a kanyarba, de óvatosan bánjunk vele,durva gázadással rögtön túlkormányzott lesz,könnyen meg lehet pördíteni!

A keménytetővel kicsit dobozhangú ,ráadásul rossz úton kicsit zörög és nyikorog is,szerintem a ponyva sokkal jobb.

Hátránya egyben az előnye is: a kőkemény rugózás és a nagyon alacsony hasmagasság remek útfekvést okoz, de a hazai utakon bizony nagy kompromisszum...
A Boxster kétüléses,télen nemigazán használható,ezért jó ha van mellette egy "rendes" autó is.

A pénz nem boldogít ,de egy Porsche annál inkább!

- Alsó műanyag burkolat. Ezt leszámítva hibátlan.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1999
Teljesítmény (9) Km vásárláskor 52000