Autók » Porsche » Boxster (1996-2004)

Boxster S

"ezt csak a Porsche tudja"

Kezdjük az elején. Nem volt ez egy gyerekkori beteljesült álom. Jó,. lehetséges, hogy öntudatom hajnalán álmodtam Proschéval ,de ez valahol elveszett, ill. egyáltalán nem mozgatott. ( a szobám falán is egy m3 -as vagy m5-ös díszelget, "Porsche vadász címen " milyen érdekes....

Nos az autó egy ismerősőmön keresztül került hozzám, nagyon jó áron jutottam hozzá, sőt az összes létező extrához, téli gumi - turbó felnin, kemény tető , márkázott takaró ,márkázott ponyva stb. Szóval azt gondolom, hogy jó helyről , jó helyre került az autó.
2001 decemberi modell , 150 e Km feletti futással, így indult a közös életünk.
Az első komoly autóm , megdöbbentő , hogy milyen tiszteltnek örvend az utakon, és mennyire szeretik az emberek ezt a típust ( annak ellenére, hogy a komoly Porsche- 911 - tulajdonosok körében megvetés tárgyát képezi )
Talán jobban is tisztelik , és többen is megcsodálják mint amilyen erős és definiált. Ezt az elején még nem érzi az ember, talán csak 10-15 e km után "gyengül " az autó.
Nagyon komoly élmény vezetni, a benne lévő cirka 250 LE , jól mozgatja, tempós autópályázásra is képes, de igazán a 2x1 sávos utakon nagy játékos.
Talán mondhatom , hogy elég sokat tanultam vezetéstechnikailag a közösen megélt 30e km alatt.
Ha valaki azt kérdezné megvenném -e újra?! ....Bármikor, nagyjából ugyanúgy gondolkodás nélkül mint akkor.
Jó kis játék autó ez!

Három komoly javaslatom azonban lenne azoknak akik valami ilyesmiben gondolkodnak:

1. Sajnos egyre nehezebb kifogni ezeket a 2000-es évek körüli S modelleket , a 2004-2005 utániak szerintem ár-érték arányban magasak. Hamár ebben a szegmensben nézel és megteheted, tegyél hozzá két milliót és vegyél 911-et az adott évjáratból.
2. A szervíz ktg-e magas, ( tényleg magas egy 10 év fölötti sportkocsiról van szó ) : 150-200 e ft / alkalom a kis szervízelgetés esetén,. Én két év alatt ,nagyságrendileg 700 e Ft-ot költöttem rá, úgy , hogy nagyon komplett és folyamatos szervíz múlttal jutottam hozzá.
3. Napi használtara is szuper, de esőben , szélben élvezhetetlen autózni!, sőt balesetveszélyes Így legyen ezekre a napokra "B" terv.

Fantasztikus , hogy milyen könnyedén lehet élménydúsan vezetni, ezt csak a Porsche tudja, legalábbis azokból a típusokból amit én vezettem, próbáltam.
Imádják a nők , kint és bent is :) a feleségem pl. ezzel szeretett leginkább bevásárolni járni , az elül hátul elhelyezhető csomagok miatt. / Bár amit hátra teszel simán megég újra, főként nyáron. vidéken élő szüleimtől többször hoztunk haza jó forró rántott húst :) /
"Tanuló" sportkocsinak tökéletes, a legjobb ár-érték arányban elérhető -ha még elérhető - darab.
Nem érdemes 911-esre cserélni, max 911 4s-re , a 911 erősebb ,de nem élvezhetőbb a többlet erő , és lendület ellenére sem. ( tapasztalatból írom ) Ezt azért írom le., mert ha valakinek volt szerencséje egy ilyen modellhez, kb. két év után felemrül ,hogy " na mostmár be kell ülni egy komolyabb Porolóba..." Sajnos jó pár Boxster-essel beszélgettem erről ,és szomorú tapasztalat, hogy ha valaki cserélt, és nem lépett nagyott évjáratban és erőben ( legalább 385 LE-s 2008 utáni 911-es 4s változat megbánta a váltást.
Szóval egy rövid mondattal, vagy maradj és álmodozz,vagy tegyél hozzá még 12-15 milliót... :)
Sajnos ez nem az életed végéig tartó álomautó, márka stratégiába felé helyezték a 911-est, és ettől az összes kis Porschés rosszul alszik - nem azonnal , de sajnos tudom eljön az idő - .
Én mertem és eladtam, bár azóta még nem érkezett meg a kihűlt helyére az új Porsche., ha megérkezik arról is írok.!

- Nagyobb javítások nem történtek, csak az éves felülvizsgálat és olajcserék ( mindenegyik)

Egy privát Porsche szerelő, aki sajnos idén fejezte be az " ipart " , Bp-en a 11.-ik kerületben volt a műhelye. Szinte mindentudó a máka kapcsán.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2001

2007.12.11 12000   3,5

Hobbi-autó, sportkocsi, desszert…

Boxster 986 S 2000 - 2000
2013.07.25 13000   3,8

Kék villám, Imádom, A legjobb autó! :)

Boxster 2,7 - 2000
2017.08.31 65000   -