Autók » Porsche » 356 (1948-1966)

356 356 C

Milliomossá tesz,ne dolgozz csak vedd és add el!

A történet egyszerű.
Látom a mobile.de oldalon,hogy mennyire horror áron mennek a Porsche-k,azok közül is a 356 típus.
Ezek a hü..lye németek mindent megadnak érte,mert emocionális alapon vesznek autót.

Felmentem a az Ebaye-re,pár darab fent volt,persze liciten,és a nagy tócsa másik végén.(Ebay.com)

Szóltam Zsuzsa néninek-aki a helyi könyvtáros,és angol tanár-hogy segítsen már,mert nem értettem a lényeget,hogy működik a licit.Elmagyarázta.

A vétel lényege az volt,hogy járjon a motorja,kb egybe legyen,mert a hiányzó alkatrészek is ölég drágák hozzá.
Találtunk egy elég -képen-egybe lévő darabot,15K dollár volt a licit kezdete.
Elkezdtem licitálni,a vége felé voltunk vagy 20-an.

Itt-a lakhelyemen-van egy srác,profi a számítógépes okosságokba,rakott egy programot a gépemre,ami automatikusan licitált helyettem.
Az általam max megadható összeget persze én adtam meg,úgy okoskodtam hogy 26K dollárt megér,plusz szállítás és 6% áfa,és így is lesz rajta vagy 1,5 millió ft profit.

Én lettem a nyertes,de rögtön kellett 1K dollár depositot küldeni.
Dollárt kellett vennem,282ft áron sikerült,majd átutaltam bankon keresztül.
Kicsi félsz volt persze,mégis csak egy ismeretlennek kell milliókat utalnom.

Közbe rájöttem,hogy nem elég,hogy megveszem,el kell jutni a legközelebbi kikötőig is.Az eladó versenyeztetett egy céget,aki 1 dollár/mérföld áron elszállította a vasat NYY kikötőig,ez 300$ fájt nekem.
Közbe találtam a neten egy céget-Schumacher Logostic-aki vállalta a szállítást 1200$-ért Rotterdamig.
Kb 1-hónap múlva megérkezett,ott adtam egy megbízást egy speditőrnek,aki 200euro+kipakolás dijjért le vámkezeltette.
Vám nincs az öreg autóra,csak számla utáni érték-amit okosba megoldottunk,mert magyar vagyok,vagy mi a fene..-fizettem 6%-dijjat.

Utána,itthon megversenyeztettem a trélereseket,a pofátlan 300e ft-ért akarta vállalni a hazaszállítást-nem hiszem,hogy van munkája-de volt olyan,aki kifelé is vitt 3-autót,így Ő 100e/autó árat adott,Ő hozta.

Na és a lényeg:Itthon nem csináltam semmit,csak levettem a trélerről,és rögtön fel a mobilere.
36K euro volt az ár,néhány pofátlan Lengyel-Magyar-Bolgár neppi rögtön 25K nyitott,nem is válaszoltam.

Két nap múlva 35K euróért megvette egy Müncheni kereskedő.
A konklúzió:dehogy megyek el dolgozni 8-órába bárhová,mikor kereshetek milliókat fotelból.
A legjobb befektetés.

- Semmi,mert nem érdemes vele foglalkozni,csak eladni.
- Küzdjön vele Hermann a German.
- A 4000km a minimumérték,mivel a nép ítélet tovább enged,de egy métert sem ment.

sehová,hozzá sem nyúltam.
Itthon ahogy meghallja a szerelő/festő/kasznis hogy "öreg Porsche,tripla árat mond.

Fenntartási költség (2) Évjárat 1964
Előző autója? Következő autója? Porsche