Nekem bejött!
Számomra igazi csoda. Először féltem tőle, én még az 126-os Polskis, Trabantos, 1200-es Ladás világból származom. Későbbi Renault és Opeles szárnybontogatással. Már több mint 5 éve hajtom, de eddig nem hagyott ott sehol. Nagyon kényelmes. 4 tagú család, Olaszország oda-vissza meg sem kottyant neki, persze autópályán barátságos fogyasztás (10 l) persze városban, Pesti araszolás, téli hideg, megeszi a 14-et is. Nekünk full-os, automata, eletromos: ülés, tükör, ablak, központi zár stb. bőr ülések (később beépített telefon)
Az biztos, hogy ezt jelenleg újban nem tudnám megfizetni (hasonló kaliberű vagy 5-6 milla lenne, ha nem több)
Negatívum: van. Nincs szervízhálózat, sok szerelő hozzá sem mer nyúlni (elektromos vezérlés stb.) fogyasztása a mai üza. árak mellett meggondolandó (bizony NEM egy Toyota vagy Suzuki)
Bár alkatrészek beszerezhetők, egy kis kacsolatrendszerrel, illetve már vannak amerikai alkatrészeket is forgalmazó cégek.
Sok miniuszt nem tudok. Annak ellenére, hogy szervókormányos, maga a karosszéria hosszú és nagy a fordulóköre, ami pl: a Pesti viszonylatban nem kedvező, parkolók Opel Corsára, Matizra és a többi kicsire méretezve.
A kezdeti félelem elmúlt, drága a kötelező, a teljesítményadó, de ezt másik típusra is meg kell fizetni.
Családi utak 300 km kezdődnek, nagyon megbízható. (eddig)
Nekem bejött.... egy darabig még marad is!
- Főként elektronika, klíma (elektronika), gyújtáselosztó kábel, gömbcsukló, de ez az évek kopása miatt
- ajtókilincs bizony törik, vigyázni kell vele
- üzemanyagcső elrepedt- talán ez is az évek miatt
- nekem: komolyabb bajom nem volt vele,
- Ja! karban van tartva: olaj, víz, egy kis kontaktsrpay stb.
- (pl: mankó/pótkereket a felfüggesztésnél zsírozni - javaslat)
Gyálra, eddig megvagyok elégedve a szerelővel, komoly cég
bár az alkatrészeket többször én szereztem be
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 1993 |
Teljesítmény | (8) | Km vásárláskor | 200000 |