Autók » Pontiac » Firebird

Fir Trans Am 5.0 v8

Brutál tepsi

"NEHÉZ TÉMA" Megvenni is nehéz,sok a drága leharcolt darab.A maradék jó állapotú autónak a fele "kis"motoros(2.5-3.1).Ezek sem rosszak,de az igazi V8 "bugyogást" ezektöl nem várhatjuk.Teljesítményük kisebb,a fogyasztás és fentartás költségei minimálisan marad alul a v8-as társaktól. Szóval én is "nagyot" kerestem,és megtaláltam!! Az elözö tulaj rengeteget költött rá,amikor már kész lett megunta,a ráköltött összeg töredéké-ért eladta.A váltó hibán kivül nem volt vele különösebb bajom,de sokat kell vele törödni.Sok az apró hiba,amit magam is meg tudtam csinálni,csak türelem és autószeretet kell hozzá.(meg persze bkv bérlet,mert télen nem használom) Amiért persze megéri,az maga a vezetési élmén.Könnyen tuningolható,alapból kb200 le,240-280 le könnyen elérhető,mindez persze hátsó keréken.Kezelhetően lehet vele "ajtóval előre" autózni.A várost kevésbé szereti,föleg a dugókat,könnyen melegszik,ilyenkor 2 ventillátor megy folyamatosan.Aztán ha kiszabadul vele az ember a pályára,vagy egy kanyargós országutra,ott kezdödik az igazi szabadság.Lehet vele igazi élményautózni,targatetöt levenni,lányoknak integetni.Mindenkinek ajánlom ezt a tipust,mert nagyon lehet szeretni.Ami feltétlenül szükséges a fentartáshoz:pénz,garázs türelem!De MEGÉRI!!!!

- Automata váltó 700r4 a vásárlástól számitott 1200km után megadta magát.Fel volt elötte újítva,szakszerütlen kezek által!A szakszerü javitás 250 e volt,mert autópályán ment tönkre,bolygómű törést szenvedett.Jobb elsö fékmunkahenger megszorult,bontottra cseréltem,20 e.

Javitástól függ hová hordom,érdemes amerikai autós berkekben otthon lenni,sok pénzt-idöt lehet megspórolni.

Fenntartási költség (3) Évjárat 1987
Előző autója? vectra 2.0 16v Következő autója? Még megvan,marad is!
Verdikt (5.6/10)

Pontiac Firebird