Megbizható munkajárgány kisebb hiányosságokkal
A második Partnerem. Az elsö egy 1,4 benzines volt amit 150.000-rel adtam tovább. Ami kellemetlen: a régihez képest sokkal rosszabb ergonómia. A jobb térdet nincs hova támasztani. Az ablaktörlö törlési intervallumát nem lehet folyamatosan állitani. A hátsó ajtók reteszelése egy katasztrófa. Ha nyitáskor hátra vannak tolva, belülröl alig lehet öket becsukni, szinte úgy kell öket letépni, hogy záródjanak. Egyszerübb, ha az ember kinyúl a kocsiból és a külsö kilinccsel próbálkozik. Ilyen hitvány megoldással még nem is találkoztam, a Kangoo, Caddy, minden konkurens jobban oldotta ezt meg. Remélem, hogy ez csak erre az évjáratra jellemzö. Megvásárláskor a kormányoszlopban valami 1 évig nyikorgott. Az idegbaj szélére sodort ez a zaj. A belsö burkolatok minösége osztályon aluli. Az vezetöülés háttartása (legalább is nekem) nem kielégitö. A féket hátramenetben iszonyú zajt adnak ki. A régi Partnerhez képest nyilvánvaló a minöségi romlás (belsö burkolatok, fékek). A franciák nagyot akartak spórolni. (Sikerült is, csak nem jó helyen)
Ami jó: óriási raktér. 10 perc alatt a hátsú üléseket is teljesen ki lehet szerelni. A kocsi megbizható. Sem az elsö, sem a második Partner eddig nem hagytak úton. Normális tempónál kb.110-ig 7 liter alá be lehet férni, hosszú úton 6,5. Télen +fél liter. A futómü, kicsit teherautós, de jó. Azoknak ajánlom, akik nem egy tökéletes, de megbizható autót keresnek, és hajlandók kisebb kompromisszumokra. A hajkurászás a nagy homlokfelület miatt drága mulatság, az 1,6-os motor nem is alkalmas erre. Kempingezni, kirándulni, hurcolkodni, nyugisan bárhova utazgatni kiváló. Babakocsi összecsukás nélkül is befér. Eddig 115000km 15ezrenként szervizelve.
- 35000km Stabi összekötö rúd (ocsmány utak miatt)
- 55000km Izzó elsö fényszóróban
- 58000km Hütövizpumpa + (vezérmüszij, feszitögörgö amiket járulékosan szintén cserélni kellett, össz. ca.70ezer forint)
- 105000km Elsö fékek cseréje
- ezeken kivül csak a rendszeres szervizek
AMC - Nagymegyer, Szlovákia
A Peuget szervizeknél jóval olcsóbbak és nem zavarják el az embert, ha végig akarja nézni a javitást. A szlovák márkaszervizeket messze el kell kerülni. Tolvajok, és rablók laza szövetsége.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | Partner | Következő autója? | Valami nagy kombi, nincs konkrét tippem |
Verdikt | (6.7/10) |