Autók » Peugeot » Partner (1996-2007)

Partner 1,9 D

Lomha lajhár

Peugeot Partner 1.9 D

Extrák: klíma, ABS

Az autót használtan, 1 éves korában vásároltam 34.000 km-rel, szervízkönyvvel.
A vásárlás e típús iránt- hobbimból adódóan: peca, kutya - kimondottan célirányosan történt.

Kényelem:
az ülések véleményem szerint kényelmetlenek, nincs semmi oldaltartásuk. Hosszú úton folymatos hátfájás.
Vezetési pozició, kilátás szerintem jó.

Pakolhatóág:
nem áruszállításra és költözködésre használtam, így amit szerettem volna vele szállítani, arra tökéletesen megfelelt.

Menetteljesítmény, menettulajdonságok:
Szörny? ! Ez az autó kimondottan nyugdíjasoknak és max. városi közlekedésre való. Ne menj ki vele autópályára, dimbes-dombos, hegyes vidékre , mert a legkissebb emelked?nél is magától hátramenetbe kapcsol, annyira megijed. El?zni (már amikor és amit tudsz) életveszélyes. Semmi er?, rugalmasság, gyorsulás. Max. utazási sebesség, amit még kedvel 110-120 km/h, felette nagyon hangos a motor.
Klímát menet közben bekapcsolva döbbenetesen érzékelhet? a teljesítmény csökkenés. Mintha fékre léptem volna, úgy lassul .
Oldalszélre nagyon érzékeny, illetve kamionok, teherautók el?zésekor érhetik meglepetést a gyanútlan vezet?t.
Kanyarokban er?sen billeg, veszélyes vele 90-nél nagyobb sebességgel autókázni.

Fogyasztás:
Aki azt mondja, hogy eljár vele 5 literrel, az hazudik ! Ezt igazolja több, hasonló autóval rendelkez? ismer?s is. Egyszer megmértem: autópálya, táv: 100 km, sebesség: 90 km/h, 1 f?, tele tank, 0 teher, viszonylagos szélcsend, klíma nélkül = 5,8 liter. Városban, országúton 110-120 km/h-nál az átlag 6,6-,7,2 liter.

Min?ség:
Az összeszerelés b?ven hagy kívánnivalót maga után. Illesztési hiányosságok, igénytelen, kopogós anyagok, zörg? alkatrészek.

- Mai napig négyszer szakadt el a hosszbordás szíj.
- Szíj el?feszít? csere 4 x + szakadás következtében + 1 db görg?, amit csak kompletten lehet cserélni. Kész röhej, hogy egy kb. 1-2.000,-Ft-os alakatrész helyett legombolnak az autóstól 20.000,-Ft-ot. Azt a tervez?t, aki megtervezte az automata szíjel?feszítést, egyenesen fejbe kellene l?ni ! A barom francia...Kíváncsi lennék egy alkatrészkeresked?kt?l származó összesített kimutatásra, hogy mennyi fogy bel?le 1 év alatt az országban! Szerintem sokan meglep?dnének. A szervíz, ahová rendszeresen viszem (nem márka) már raktárkészletet tart bel?le, annyi a meghibásodás.
- Szelephézag állítás 135.000 km-nél ! Hengerfej tömítés 160.000 km-nél ! Kontrollámpák, m?szerfal világítás javítás. Üzemanyag tartály csere (garanciális), mivel soha nem tudtam tele tankolni. A szervízben elismerték a típúshibát. Megjegyzem a mostani sem jobb. Klíma gázszivárgás.

Peugeot Kampf -Kaposvár, Nagykanizsa

(Kiábrándító ! Ezért is voltam csak kétszer.) Megj: a hibajelenség ismertetésekor nem ismerték fel a szelephézag elállítódást. Inkább az adagolót szerették volna bevizsgáltatni, szétszedni, gondolom jó pénzért, 135.000 km-nél ! Van még mit tanulniuk !

Peugeot Máté - Siófok ( korrekt, magas szakmai tudás, ügyfélbarát. Ajánlom mindenkinek !) Megj: a hibajelenség telefonon(!) történ? ismertetése után azonnal mondták a valószín? problémát. Elvittem az autót, szétszedték és láss csodát : tényleg az volt a probléma (szelephézag)! Ezúton is köszönettel tartozom nekik !

Renkívül jó hírnev? magánszervíz a lakhelyemen. Ugyan azt a szolgáltatást nyújtja, mint a szakszervíz (számítógépes nyilv. a javításokról,beépített alaktrészekr?l, eredeti alkatrészek,garancia stb.,) csak jóval olcsóbb munkadíjjal.

Fenntartási költség (3) Évjárat 2000
Előző autója? Megane Következő autója? Toyota v. Honda