Autók » Peugeot » Partner (1996-2007)

Partner 2,0HDi Freeway szgk. 5 szem

Ár-érték arányban nagyon jó

Legfontosabb dolog amit tisztáznunk kell még az elején, hogy ezt az autót tgk-nak tervezték, majd késöbb csináltak bel?le szgk-t. No most ennek azért vannak el?nyei és hátrányai is. El?nyeként mindenféleképpen meg kell említeni a masszív felépítést, a futóm?vet, hajtásláncot, amit mind teherszállításra terveztek és természetesen ehhez kapcsolódva hosszú élettartamra. Ez legf?bbképpen a magyar utakat ismerve nagyon pozitív. Hátrányaként a tgk-s felépítéséb?l adódóan, a sok m?anyagkárpitot, illesztési hézagokat, és a rideg bels?teret találunk, bár itt kívánom megjegyezni elég jól sikerült szgk-ra átformálni és még jól is néz ki. (nem utolsó szempont) Családi autónak és munkaautónak is megfelel? és ez a lényeg. Próbáljunk csak meg egy kombit vagy egy klasszikus egyterüt pakolásra, áruszállításra használni, azt elöbb utobb leéljük. Szóval ha nincs pénzünk két autóra kössünk kompromisszumot és ne nyavajogjunk a sok m?anyagon. Persze létezik komolyabb, hasonló felépítés? más márkájú esetenként jobb min?ség? autó is, csak ez 1 millával több és még kisseb is. (vw caddy szgk) Ami még fontos ilyen felépítés? autót benzinmotorral venni nem a legjobb választás mert 10 liter alatt nem usszunk meg 100 km-t. Persze a diesel drágább de mindenki számoljon és döntsön maga. Nekünk a HDI bejött, nyomatékos és takarékos is egyben. Hosszú távon meg kell barátkoznunk a 130-140-es utazóval, de ennél több nem is kell. A vezethet?sége a magas üléspoziciónak köszönhet?en kényelmes és biztonságos is hiszen többet látunk. Pozitívum még hogy ha négyen, esetenként öten utazunk nyaralni, akkor sem kell otthonhagynunk semmit, minden befér a maradék csomagtérbe, persze ésszer? határokon belül. Ha esetenként, már akinek ez fontos, "meg kell jelenni" valahol akkor sem kistehernek, inkább családi hobbiautónak néz ki.
Tipushibáról lehet ugyan hallani, de mind a motor, mind a karosszéria nem új tervezés és valószínüleg ezeken már átléptek. Olvastam itéleteket, az izzók valóban szerintem is hamar kiégnek, de ez legyen az egyetlen hiba amir?l én is irhatok. Esetenként a müanyag kárpitozás ezüstös fényezése lekopik, de más autóknál is el?fordulhat. (láttam már jóval drágább gyártmányoknál is hasonlót)
Összegzés: létezik jobb min?ség?, halkabb, gyorsabb, még szebb igazi családi munkaautó is, de ár-értékarányban ez nagyon jó választás. Ajánlom mindenkinek!

- Semmi, csak kötelez? szerviz és ennek a költségei

KNB autóház Tatabánya

Fenntartási költség (10) Évjárat 2004