A cég partnere
Az autót 2000-ben vettük, full extrás, csak állóf?tés nincs. Személyautó, 2 tolóajtóval + felfele nyíló 5. ajtó. Az eladó már a megvétel el?tt a tartós bérletet javasolta. Kiszámoltuk, 9 millió felett lett volna az autó. Úgyhogy megvettük kp-re. Lehet, hogy ezért utálnak minket, de a soproni szerviz egy katasztrófa. A hátsó ablakmosót egyszer sem tudták megcsinálni (csak ki kellett volna fújni leveg?vel). Az els? szériánál típuishiba a t?zkarika nyikorgása. Kb. 10-szer cserélték, utána kicseréltettük az újabb szériáéra. A hiba megsz?nt.
Amúgy nagyon jó autó, 2000-ben a 2.0 HDi motor volt bele a legnormálisabb (most is), 6 körül fogyaszt, attól függ ki, hova, hogyan. Télen 5 literb?l el lehet járni, a maximum 7 liter volt, autópályán pótkocsi+klíma, hajtva elég rendesen. Ez a széria szerintem szebb, mint az újabb, f?leg, ha a fényezés nem került volna közeli viszonyba egy üveg kromofággal. Az üvegek le vannak sötétítve, ett?l még jobban néz ki. A bels? tér egy kicsit m?anyagos mai szemmel, de végülis megfelel a célnak, és nagyon könnyen tisztítható. Ez még nem modutopos (szerencsére), így hatalmas a bels? tér. Az üléseket el?rehajtva 3 köbméter hely van, ez 2 EU-szabványos raklapnak elég. Meg másnak is ;) Az üléseket lehajtva sík padlót kapunk. Én a 175 cm-mel simán beférek magam mögé, bár a hátsó támla hosszabb úton (1000km) már kissé meredeknek bizonyult. A rugózás franciásan lágy, de nagyon jól tartható a kanyarokban az autó.
Nem tudom, a második széria ilyen-e de ebben 2 rádió hely van! Az alsó letakarható. Gondoltuk, ide veszünk egy Panasonic rádiót + CD váltót. De a márkaszervizben nem tudták betenni. Az indok: A rádió japán, az autó meg francia. Nem kompatibilisek. No comment.
Az autó most lesz 6 éves, semmi komoly probléma nem volt vele. A motor nyomatékos és keveset fogyaszt, a kasztni nem rohad, a beltér sem hullott szét.
- T?zkarika
- Hátsó ablakmosó