Autók » Peugeot » Boxer (2006-2014)

Boxer 2.2 HDi

Kényelmes, erős és gyorsan megy. Amikor megy...

2006 decemberében került hozzám az autó azzal a 46 Km-mel ami Fehérvártól került bele. Havi 3-3500 km-t megyek vele. A kényelme első osztályú. A kisebb kátyúkat csak hallom, alig érezni. Igaz, jó, ha legalláb 500kg van benne. Ennél könnyebben már pattog. A motorja bika! Gyorsulásban kenterbe veri a személyautók nagy részét még 1 tonnával is a fedélzeten. A motor nagyobbnak tűnik mint amekkora. Induló raksúlyom volt már 2,8 tonna is. Na akkor már olyan volt mintha vinnék is valamit. A kapcsolók, váltó ,stb a lehető legoptimálisabb helyen van. Szóval frankó verda. Amikor megy... Már 3szor vitte el a tréler. 7000nél egyszerűen szétesett a váltó menet közben. 2 hét közel harc után elismerték a gyári hibát( az első 20.000km-t szigorúan max. 1,5tonnával tettem meg). Szerencsémre épp egy dugóban araszoltam kb 1,5 km/hval mikor ez történt. 14.000km-nél féltengelyes lett. 21.000nél az önindító hibája miatt vitte el a tréler. Ezt röpke 4 nap alatt sikerült cserélniük. Az első olajcserénél nem csavarták vissza rendesen a leeresztő csavart, az olaj csöpögött---> szervíz. Csavart meghúzták, de olajszintet nem ellenőriztek. 2 nap múlva elektronika letiltott az alacsony olajszint miatt--->tréler, szervíz.Alig másfél nap alatt sikerült olajat rakniuk bele. A műszerfalon néha pár napig villog a kis motort ábrázoló lámpa, de ezt már megszoktam. Ugyanezt teszi az olajnyomás és a légzsák lámpa is. 2-3 havonta villognak vagy világítanak pár napig, aztán megunják. A raktér katasztrófa sújtotta övezet. Ha nem kötöm ki a vezetéket, az oldalajtó-nyitottság jelző akkor is nyitottra jelez, ha balra kanyarodok. A belső borítás 2 hét után darabokban volt. Nem elég, hogy vékony, még konzolkra is tették. A hátsó ajtók zárjának kasztni felőli része már nincs süllyesztve, szépen kiáll. Se dobozt,se zsákot nem lehet éppségben kivenni onnan. Szóval kezd szétesni. Szerintem még 50.000 és darabokban lesz.

- Váltó, önindító, féltengely, központi zár

Peugeot Fábián

Fenntartási költség (5) Évjárat 2006
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (5.4/10)

Peugeot Boxer 2006 (2011)