Unalmas leírás
Ez egy hivatali autó.
A lakás Pestújhelyen van (Bp.XV.ker).
A dolgozó Prágában van, tehát hetente egyszer, immár negyedik éve egy Prága-Budapest-Prága út, az bizony kb. 1180 km.
A dolgozó kettő pedig Kutna Hora városban van ami kb. 55 km. Oda hetente kétszer illik kimenni, tehát a városi napi rutinon felül még heti 220 km, országúton.
Ez meghatározza az autó használatát.
Sok autópálya, valamennyi sima országút é kevés városi forgalom.
Ebből következik a magas futásteljesítmény és az alacsony panaszkodási szint, hisz nem nagyon van minek elromlania.
Egyszer (89.000 km környékén) haza felé a központi ajtózár megadta magát.
Általában pénteken éjjel érkezem, tehát szombat délelőtt felkerestem egy hazai márkaszervizt. Elmondtam, hümmögtek, jöjjek vissza hétfőn, stb. Mondom hétfőn én mát Prágában leszek. Erre is hümmögtek. Ismerős mondta, hogy a körvasút mellett dolgozik az aranykezű régi szaki. Nosza el oda. Ő nem hümmögött. Megnézte, nekiállt és kb. másfél óra múlva telefonált, hogy kész. Meglepően keveset kért egy szombat délutáni munkáért.
Kb. 2012-ben egy erősen havas hazafelé tartó úton észrevettem, hogy a panoráma üvegtető hátsó élénél csöpög befelé a lé. Itthon nem is mentem vele szervízbe. Kedden Prágában elvittem a Peugeothoz. Valamit babráltak vele - szavatosság címén, pedig akkor már harmadik évében volt az autó, és azóta nem csöpög.
Ami a legfőbb : Nem hagyott úton.
Biztosan, stabilan megy.
Egy emberes kocsi, gyakorlatilag nincs benne utas. Mivel ötszemélyes kivitel, a csomagtér nagy, ami kell is lévén majd minden alkalommal van benne 5-10 kg prospektus vagy 5-15 kg (nem autó) alkatrész.
Most csere érett.
Sajnos nincs beleszólásom, hogy milyen legyen helyette, ezt az európai központunkban (Írország) döntik el.
Érdekes sztorim nincs róla, csak megy, megy.
Hisz ez a dolga.
- Gyakorlatilag semmi fontos. - A jobb oldali ajtózár még cserélve garanciában. - A kopó, fogyó, forgó alkatrészek cserélve ahogy kell. - Panorámatető szigetelés javíttatva mert a hátsó élénél beázott.
Peugeot szervíz Prága
Maszek szerelő Rákospalota