Autók » Peugeot » 407 (2004)

407 2.0 HDI Tiptr.

Meg merném venni

Cégautóként kaptam, ami szokatlan választás a kézenfekvő, azonos kategóriájú német márkák mellett. Hatalmas előnye ellenfeleivel szemben, hogy tényleg nem tucatautó, meglepve tapasztaltam, hogy megnézik az utcán. Talán betudható ez annak is, hogy fekete színben, világos belsővel, nagy könnyűfém felnikkel különleges alakja mégjobban kiemelkedik az utcaképből.

Az első túlnyúlást mindenkinek, aki nem tankhajót vezetett eddig meg kell szoknia, mert nagyon könnyű az elejét odacsapni egy járdán parkolás alkalmával.

A futóműve szuper. Érezni, hogy nehéz az autó, de nem érezni, hogy a súlyának kétharmada az első keréken van. Ehelyett a kanyarokban is rendkívül stabilan fekszik.

Belül nagyon kellemes, az ülések jól állíthatók és kényelmesen kemények, ami szintén meglepő volt számomra, mert eddig abban a tudatban éltem, hogy a francia autókban felfújható fotelek vannak. A kezelőszervek mind automaták, bár nem szeretem - hogy a mai divatnak megfelelően - mindegyik okosabb akar lenni nálam: az ablaktörlő automata funkciója még véletlenül sem találja el, hogy mennyire esik az eső, de én nem szabályozhatom, úgyhogy inkább kikapcs-bekapcs. A tiptronik váltó viszon nagyon jól passzol a motorhoz (6 sebesség). Automata módban észrevétlenül váltogat, és gázelvételnél is követi a sebességcsökkenést visszaváltásokkal. Én nagyon szeretem, a városi forgalomban nagyon kényelmes. Kézi módban pedig rendkívül gyorsan vált. Nem kell használni a sport fokozatot, simán állva hagyom az összes 1,6-os benzinest.

17.000 km alatt semmilyen meghibásodás nem történt, hozzá sem kellett nyúlni. Az egész autó azt az érzetet kelti, hogy nagyon össze van rakva, remélem ez tényleg így van.

-------------

Másfél év telt el a fent írtak óta. 87.000 km van benne, és semmi hiba. Nem hiszem el!!!! Lehet, hogy a németek gyártják éjszakánként valamelyik BMW gyártósoron???

(az első hibánál, vagy nyöszörgő alkatrésznél ígérem szólok)

- Semmi

PEUGEOT MÁTÉ (Siófok)

Fenntartási költség (6) Évjárat 2007
Előző autója? Passat Következő autója?
Verdikt (8.1/10)

Peugeot 407 2004 (2005 - 2008)