Autók » Peugeot » 407 (2004)

407 2.0 Benzin kombi

Elpattogós futóművű kompromisszumos francia

Ami miatt tollat ragadtam, az egy számomra teljesen érthetetlen jelenség: sokan írnak az autóról, a futóművet is részletezik, de senki nem ír annak gyenge pontjáról: hihetetlen mértékben elpattog a legkisebb úthibán is. A dolgot úgy kell elképzelni, hogy kanyarodás közben a legkisebb úthiba-keresztborda-útegyetlenség hatására odébbdobja magát az autó, hiába az ESP: kb. mintha egy óriási szélroham odébbpakolná az autót. Sok autóm volt(több Golf, Vektra B., Astra B, SeatIbiza, még SuzukiSwift is), de ehhez foghatót még egy kocsinál sem tapasztaltam! Nagyon zavaró és veszélyes jelenség. a szerelőm szerint az elcseszett hátsó futómű miatt van.
Kár érte, mert különben komfortos volna a kocsi(a futómű is), de emiatt rendszeresen kiver a víz!
Ha egy kocsiátírás-csere nem lenne ilyen drága, azonnal eladnám és vennék egy hasonló kategóriájú bármi más típust.
Nem értem, a többi használónál hogy nem verte ki a biztosítékot ez a jelenség?!

- Klíma szabályozólapát törés: típushiba. Eredménye, csak forrót fúj: javítás csak teljes műszerfalbontással, költségesen -mindezt egy gyengére tervezett műanyag terelőlapát miatt. - - Benzincső eldurrant és fröcskölt a motortérben a benzin: hála őrangyalunknak, hogy nem lett súlyos következménye! - - CD-s rádió Cd-lejátszója megadta magát. - - Műszerfali kijelző melegben megvakul: típushiba, állítólag csak idő kérdése e típusnál, hogy megadja magát - - Hátsó ablaktörlő eltörik és csak hátsó üveggel együtt cserélhető(!!) - - Csomagtér üveg nyitógombja meghalt: ez is csak komplett üveggel együtt cserélhető (!!) -szerencsére a kulccsal még nyitható.. - - Hátsó üléstámla reteszelő(nyitó) szétesett(nagynehezen házilag összeraktam- primitív-nyakatekert szerkezet, sajna nagyon is jellemző a típusra) - - Magamtól idéznék: "primitív-nyakatekert szerkezet" -sajnos nagyon is sok alkatrészről-megoldásról elmondható ez. Igaz, ennyivel olcsóbb is német konkurenseinél -ne legyünk igazságtalanok: kompromisszumos autó. (maga a bicskakulcs is jól jellemzi a Peugeot-szemléletet: kinyitva összevissza cseklik-nyaklik, nem tartja magát: párszáz Ft-ot ezzel is spóroltak a gyártásnál. Egy Golfnál ilyesmi nem fordul elő -igaz, annyival drágább is!) Az, hogy az agyonbonyolított műszaki megoldásokkal mennyit spóroltak, erősen kérdéses! -

Kis maszekok simán szerelik, alkatrész is van hozzá utángyártott..

Fenntartási költség (6) Évjárat 2005
Előző autója? Golf Plus Következő autója?
Verdikt (6.9/10)

Peugeot 407 2004 (2005 - 2008)