Autók » Peugeot » 407 (2004)

407 1.8

407 a játéknak vége -ahogy az eredeti szlogen is szólt!

Amikor kijött a típus rögtön tudtam hogy nekem ilyen kell. Több mint egy éve sikerült hozzájutnom. Az autó kezesbárány. A céges Opel Astra kombiból átülve, mintha ég és föld lenne. A szervó a váltó, az ülések, mind a tökéletes kényelmet szolgálják. A feláras JBL hifi istenien szól, 200-nál sem hallani semmi motorzajt az utastérben. Ami még meglepett, hogy mennyire tisztelik a mérete és úgy a megjelenése miatt az emberek az utakon. Például a 206osommal bármilyen BMW-t max megpróbálhattam levillogni 160nál, de 100-ból 99szer inkább gázra léptek. Ebben 100-nál is félreálnak, és nem versenyeznek. 1 év alatt 30.000km-t hajtottam bele. A 4 tárcsa már most megszolgálta az árát, volt durvább fékezésem is országúton, ahol csak az autón múlott, és megmondom őszintén, nem hittem hogy sikerül megállni... Ami nekem kicsit fájdalmas, hogy nem lehet a sok elektronika miatt, és a jelentős méretéből kifolyólag keresztbe csúsztatni körforgóknál, mint az előd kis 206-ost. Viszont mai napig öröm beszállni. Eleganciája, megjelenése -krómozott rács- miatt mai napig megcsodálják páran az utcán. Egy kellemes elismerés... két srác nézte az autóm a Campi előtt... hallottam hogy tanácskoznak hogy milyen felnit tennének rá, és egy szárnyat hiányoltak róla... Én csak annyit mondtam hogy ez nem tuning gép, hanem egy elegáns autó. Nem értették mire gondolok. Majd beszálltam a saját 407-esembe, láttam a döbbenetet az arcukon, nem gondolták hogy az enyém ... majd Ők is beszálltak a tuning Swiftbe (nem vicc - akkora vasalódeszkával hátul hogy az már vezetőszárnyak is megfelelt volna :) ) és én cirkáltam el emelt fővel a parkolóból... Én maximálisan elégedett vagyok, innen tovább már csak a 407 coupé... de ha esetleg jönna a 608... elgondolkodnék!

- Hátsó fékpofa csere - 14000 Ft full hátsó 4 pofa csere. Szervízciklus miatt ideje volt - 82000-et bírt ki, és még volt rajta pár 1000 km :)
- Motor vízhőfokmérő - 8000 Ft cserével együtt.

Privát szerelő

Fenntartási költség (10) Évjárat 2005
Előző autója? 206 Következő autója? 407 coupé
Verdikt (8.9/10)

Peugeot 407 2004 (2005 - 2008)