Megfizethető kényelem
Kezdjük azzal, hogy mindig is kirázott a hideg a francia autóktól, sosem gondoltam volna, hogy egyszer ilyenre adom a fejemet. Mondeo-t akartam venni aut. váltóval, amikor szóltak, hogy van egy 406 jó áron, magyar szervízkönyves, kevés kilóméter, automata. Elmentem, megnéztem, beleszerettem. Sötétzöld-metál, bézs bőr, full extra, hibátlan állapot: ezt nem szabad kihagyni, megvettem.
Életem egyik legkellemesebb csalódása ez az autó, a kényelmét nem szabad egy napon említeni a német kocsikéval, kellő erő van benne, finom a váltója, igényes az utastere, és amit álmomban sem gondoltam volna: MEGBÍZHATÓ!
Az összes elektronikai ketyere hibátlanul működik, az autó a pesti utakon nem kopog nem zörög, álom vele a közlekedés.
A fogyasztás elővárosi dugókerülő használatban, klímázva 10 l alatt marad, az autó fenntartása abszolút nem vészes.
Összefoglalva: amit az ember lépten-nyomon a francia kocsikról hall, nem feltétlenül igaz, legalábbis nem mindegyikre.
- Katalizátor mögötti lambda-szonda 26000 HUF, ezen kívül semmi.
Helybeli márkafüggetlen szervíz, gyors, korrekt.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2001 |
Előző autója? | Astra F 1.8 Caravan | Következő autója? | Mercedes - egyszer majd |
Verdikt | (7.7/10) |