Autók » Peugeot » 406 (1995-2004)

406 1.9 stdt

Megbízhatatlan fostalicska!!!

Hát hol is kezdjem?! A lényeg sürgősen kellett autót vennem, és a ráfordítható pénzmennyiségem valamint a legfőbb feltételeket latba vetve (diesel), erre a típusra jutott a választásom. Valamint a formája is elég elfogadható volt. Meg persze jött a hülyeségem hogy újabb autó-újabb autó, felejtsd el. Meg kell maradni a régi jól bevált 80-90 között gyártott típusoknál. Nincs bennük elektronika, ha valami elromlik egyértelmű a hiba, nem kell hozzá hekker aki megfejti a kódokat, hibajeleket. A lényeg megvettem ezt a kis sz@rt, és azóta átkozom a napot. Kereskedőnél vettem, természetesen minden jó és hibátlanul működik...NA PERSZE...a mesében! Elhoztam a kereskedőtől, fél óra múlva már hívom, ember felforrt a víz, ventilátor nem kapcsol! Megoldottuk , csati le és vészüzemben szépen elmentek a ventik. Ez azóta is tart, ha van kedve működik ha nem --> vészüzem. De ez csak dugóban alkalmazandó. Közben már az egyik venti nem is indul na mind1 végül is 2 van:) Aztán műszerfalon ami fontos nem működik, kilóméteróra, ford.szám mérő szintén. Voltak idők mikor ezek is működtek éppen kedv kérdés alapján, most már egyik sem. Állítólag típushiba, csere lehetséges, mondjuk 25ért adnak már angol autóból műszeregységet. Aztán kapcsolók meghalnak pl ülésfűtés kapcsoló használhatatlan. Vásárlás után 1 hónapra az adagoló is megadta magát. Folyt utánam az üzemanyag, majd az autó sem indult. 75e ft javításra. Azóta semmi gondja, bár az új szokása hogy visszaengedi hosszabb állás után a gázolajat, reggeli indítás elött jön a felpumpálási hadművelet...Egyszó mint 100, folytathatnám még a sort, de a lényeg, az autó nagyon kényelmes, hosszú távon is, jó a fogyasztása, motorikusan végül is nincs vele baj, csak az a Qva elektronika ne lenne. Ennek ellenére én franciát soha többé, és aki teheti kerülje el messziről, Peugeot, citroen ,renault felejtsd el, ha csak nem vagy a magad ellensége. Nekem semmi örömet nem okozott még, NEM VOLT 1 HETEM HOGY MINDEN MŰKÖDÖTT VOLNA!!!

- Kilóméteróra, és forulatszámmérő
- Hűtő ventilátor
- Klíma
- Mindenféle kapcsoló, érzékelő
- Adagoló

Maszek, házi műhelye, olcsón, jól, igaz lassan dolgozott:)

Fenntartási költség (7) Évjárat 1996
Előző autója? Sierra 2.3D Következő autója? BMW, de semmiképp nem francia
Verdikt (4.2/10)

Peugeot 406 1995 (1999 - 2004)