Autók » Peugeot » 406 (1995-2004)

406 1.6

Kényelmes szemétdomb, de azért szeretem

Hol is kezdjem?

Amikor jó az autó és csupán a vezetési élménynek hódolok, akkor imádom! Nagyszerű a kormányzása, csendes, korrekt zenei élmény és mellesleg egy Budapest-Nyíregyháza vezetés után kipihenten szállok ki belőle! Hosszútávon kiváló autó, mellesleg hatalmas biztonságérzetet generál a nagy karosszéria!

Az 1.6-os motort keveslem az autóba, de lehet, hogy csak engem szívat rommá! 90 lóerő, majdnem másfél tonna, nem tartom jó párosításnak, bánom is, hogy ekkora motorral vettem. Az üzemanyag pumpával valami baj lehet, csere után remélem meglódul. Sajnos tudatlanul, szerelő nélkül csak a külsőségeket megtekintve vettem meg az autót, mint kiderült gondatlan tulajdonostól származik! Már lassan ráköltöttem az autóra a saját vételárát, de ha egyszer mindent kijavítok ami elvolt hanyagolva, egy nagyon jó utazóautót fog kapni a következő tulajdonosa!

A fogyasztása azonnal megérzi a nagy gumikat, nekem 16 colos nyári felnikkel 8-9 litert s megeszi, de a gyári 15 colos téli-gumi garnitúrával beéri 7 literrel is!
120-as tempóval autópályán nyáron klímával 7,5 liter!

Sajnos lefikáztam az autót, de valójában szeretem! Miért? Mert csendes és kényelmes, ráadásul a 3-400 ezres ártartományban szerintem nincs tőle jobb autó! Aki ilyet megy vásárolni, jól nézze meg, vigyen magával egy hozzáértő szerelőt!

- Akkumlátor (16000 Ft) - jobb első lámpa (valami összezárt, 2000 Ft) - motorvezérlő számítógép és immob (70 ezer Ft) - Ajtócsere, mivel megtörték (30 ezer) - általános szervíz (darabonként 15 ezer Ft) - gyertyacsere (5000 Ft) - Kiégett műszerfali izzók cseréje (pár száz ft, csak sok-sok óra) - Jobb első féltengelycsukó (11 e Ft, már megint csere érett)

Fenntartási költség (3) Évjárat 1997
Teljesítmény (3) Km vásárláskor 120000
Előző autója? Sunny 1.4 Következő autója? 407 2.0 HDI
Verdikt (4.8/10)

Peugeot 406 1995 (1999 - 2004)