Autók » Peugeot » 406 (1995-2004)

406 2.0 HDI

Gyerek Francia ami hisztizik!

Nos hol is kezdjem a történetet!Autót kerestem és dízelt valamint az sem lett volna baj ha Német!Aztán betévedtem egy kereskedésbe ahol ott állt ez az autó!Szerelem volt első látásra!Nem volt makulátlan de gondoltam apránként minden meg lesz csinálva és van egy pöpec autóm!Megvettem!Életem eggyik legroszabb döntése volt!Amikor mentem vele haza nagyon tetszett!Átlagfogyasztása 5.1 liter volt a fedélzeti szerint és 160-al mentem vele hazafele!!!Meggyőzött!Gondoltam milyen jól jártam Én ezzel az autóval!Elvittem egy ismerős szerelőhöz komplett vezérlés cserére és amiket ilyenkor illik megcsinálni!Na innentől kezdve elindult a lavina!Első futómű megadta magát!Ezt betudtam a jó magyar utaknak!Ezután a turbóm megszűnt létezni az autóban és azonnal elkezdett 18 litert enni!Szervizbe vissza!Fejvakarás majd azt mondták megnézzük!EGR szelep nagynyomású szivattyú csere!Azt mondták hogy ennyi volt a baja most már tuti a gép!10 km-ig az is volt majd újra elszállt a turbó!Ezt még ezután 2 alkalommal eljátszotta!Ekkor egy kedves szerelő azt tanácsolta hogy nézzük meg a légtömegmérőt!Kicseréltettem a szerelővel azóta ez a gond megszünt és tényleg ment az autó!Aztán beütött a hideg idő!Nem indult a kicsike!Gondoltam semmi gon akksi lemerült a hhidegben!Aztán miután hiába töltöttem és folyamatosan világított az inditásgátló gondoltam más lesz itt a baj!Megint elvontatták szerelőhöz!Azt mondta újra feltanította a kulcsomat(1 hét alatt) most pöccre indul!2 alkalommal így is volt!Azóta nem indul el!kiderült hogy az indításgátló nem kap áramot a BSI-től ezért nem olvassa a kulcsomat!Cserélni kell az immo-t a BSI-t és minden ehhez kapcsolódó alkatrészt!Közben észre vettem hogy a hátsó elektromos ablak sem működik!Én mióta megvettem mindenemet ráköltöttem!És nem olcsó hozzá semmi sem!Ettől függetlenül ha kinőtte volna az elektromos hibáit a Peugeot akkor egy tökéletes autó lehetne!Nagy kényelmes minden extra benne van ami csak kellhet és hihetetlen jó a fogyasztása!Ennek ellenére soha többet franciát!

- Minden ami elektronika(márpedig ez a franciákra eléggé jellemző) - Turbó - Légtömegmérő - El.Ablak - Indítás gátló - Központi vezérlő - Első futómű - Kézifék

Fenntartási költség (10) Évjárat 1999
Előző autója? Következő autója? Passat 1.8 T Passat 1.9 TDI nem PD
Verdikt (4.9/10)

Peugeot 406 1995 (1999 - 2004)