Autók » Peugeot » 406 (1995-2004)

406 2.0 benzines, aut.

Elegáns de felemás

A lányom érkezése miatt kellett egy nagyobb autó és mivel ragaszkodtam az automatához, ezért esett a választás a 406-ra, ekkor 4 éves volt.Lassan két éve nyúzom és soha nem hagyott cserben. Az elektronikai dolgoktól eltekintve minden megbízhatóan m?ködött, kivéve az alapjáratért felel?s motor hibáját, amit cserélni kellett. Kényelemes , nagyon sok extra van benne és a fogyasztását is normálisnak tartom ilyen paraméterek mellett. Átlagban 10 körül van. Ha a mérnökök kicsit jobban odafigyelnének az elektronika felépítésére és megbízhatóságára , akkor egy nagyon jó autónak mondanám, viszont itt is , ott is kivillan valami lámpa a m?szerfalon, majd a szervízben kiderül nincs gond csak kontakt hiba. Az el?z? Toyotámnál nem ehhez voltam szokva. Mivel még 1-2 évig használni szeretném, remélem hogy továbbra is elvisz mindenhová de azért a szívem visszahúz a Toyotához:)

- Airbag, oldallégzsák lámpa gyakran világít, alapjáratért felel?s motor tönkrement,

Centrál, Gablini, Dózsa György út 13.ker. Általában a szakszervízek nagyon drágák.

Amikor valami hiba volt azt megtalálták de pl az oldallégzsák lámpa hol ég, hol nem menet közeben. Amikor viszem a kötelez?kre akkor pont nem , így nem tudnak mit kezdeni vele:) Azt, hogy a kötelez? olaj, gyertya csere ... stb dolgokat elvégzik jól, az szerintem nem egy szint, hanem alapvet? követelmény.

Fenntartási költség (5) Évjárat 2000
Előző autója? starlet, 1.3 aut. Következő autója? Toyota Corolla/Avensis
Verdikt (5.8/10)

Peugeot 406 1995 (1999 - 2004)