Családtag
El?ször is a mérete és az abból fakadó biztonság fog meg. Tisztességes másfél tonnányi acél van az autóban, a 160-as utazótempónál nem félek, hogy a menetszél elviszi a kasznit a fejem fölül. A bazinagy csomagtérbe belefért az egész család (három gyerekkel) két heti nyaralásra el?készített cucca. Síelésnél sem kellett tet?csomagtartó.
Az enyém egy kis HdI, ami alapból 90 lovat tud, ez lett feltuningolva egy chiptuninggal 110 pacira (még az el?z? tulaj által). Nem vagyok az a városi lámpától-lámpáig lovagló típus, inkább azért élvezem ezt az extrát, mert 160-nál még érezhet?en gyorsul, ha megnyomom a gázpedált.
Hosszú utakra használom, autópályán és f?úton. Kiválóan vezethet?, gyorsan reagáló, nagyon jó futóm?vel megépített autó. Kicsit nekem magas, szeret billegni hirtelen fékezésnél, de ez egy ekkora monstrumtól nem nevezhet? hibának.
A szervízigénye nekem gyakorlatilag nulla, de ezzel nagyon szerencsés vagyok. Tudom, hogy általában ezek a korú 406-osok (az enyém most 5 éves) már igen véres torkúak szoktak lenni. Nekem amikor megvettem, akkor kellett elég sokat ráköltenem, azóta olajat cseréltetek és a magyar utak által tönkretett futóm?-alkatrészeket.
Igen alacsony alapfelszereltség? modell az enyém, úgyhogy hiányzik a karfa és a hátsó ablakemel?k. Nekem nincs tempomatom - néha nagyon jó lenne -, sem es?érzékel?s ablaktörl?m - amit úgyis kikapcsolnék, mert amikor olyan autóm volt, rühelltem. Az egyetlen negatívum, amit nem szeretek, hogy 150-es tempó felett nagy a motorhang. Mivel nagy lábam van, nekem sokat eszik (ha a 8 literes átlagfogyasztás egy kétezres motornál sok).
Elnézést, ez tudom, hogy nem üzenget?s fórum, de annak a kedves úriembernek, vagy hölgynek üzenem, aki itt egy 1,8-as 406-ost gyalázott a semmibe, hogy talán nem kellett volna beírnia, hogy ebb?l az autóból egy Dacia Loganba ült át.
- Kupplung (a chiptuning szétrágta), stabilizátor, kerékcsapágy (Budapesten nem csoda), fékek (rendes kilométernek megfelel? teljes csere volt 100.000 kilométernél)
Peugeot Fábián Budapest. Bunkó, nagykép?, iszonyúan drága és min?síthetetlen munkát végz? banda.
Saját szerel?m.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2000 |