Autók » Peugeot » 406 (1995-2004)

406 1.9 STDT

A parádés bordó sárkány

Közel 3 évig volt nálunk az autó, amit nagyon imádtunk.
El?tte dízel 405-ösünk volt, Renault Laguna-t szerettem volna utódaként. Aztán amikor ezt megláttam, rögtön megvettem.
Nem bántam meg!!! Egy álom volt az id?s 405 után - minden szempontból. Az autó nagyon megbízható volt, soha nem hagyott cserben. Néha voltak nála "üresjáratok", amikor váratlanul néhány mp-ig nem akart beindulni, szerencsére pár hét után elfelejtette; nem jöttünk rá, mi volt a baja. Kívülr?l nagyon elegáns, pláne bordómetál színben, belül szintén pazar, tágas, szürke plüssel, gyári fabetét-(utánzattal), megfelel? csomagtartóval. Felszereltsége a kor színvonalán jó volt, klíma, ABS, 2 légzsák, el. ablakok stb. Rugózása nekem pont megfelel?, nem d?lt a kanyarokban, de nem is rázta szét....egyszer?en stabil volt.
A régebbi 1.9 TDI motorra nem lehetett panaszom. Teljesen megbízható - a kés?bbi HDi motorokról már nem hallottam ilyen pozitív véleményeket. Nem volt egy rakéta, de azért jól gyorsult, 160-at kényelmesen tartotta a pályán, ennél több már er?ltetett volt. Átlagfogyasztás 7 l körül alakult. A végén azért már egy kicsit bikább dízelre vágytam + kezdett már korosodni, ezért eladtuk. Azonban az utód 2 éves Mazda6 sem volt képes bennem akkora pluszt adni a 406-hoz képest, mint anno a 406 a 405 után...(kivéve a teljesítményt)
Tehát összességében nekem nagyon bejött a 406. Mindenkinek ajánlom, bár szerencse is kell hozzá, mert biztos vannak problémásabb példányok is. Mivel nálam komolyabb hiba nélkül üzemelt, csak szép emlékekkel gondolok vissza rá.

- fékbetét
- izzócserék
- féltengely-csuklók
- vízpumpa
- más nem nagyon volt...

Fenntartási költség (8) Évjárat 1998
Előző autója? 405 GRDT Következő autója? Mazda6 2.0 CD
Verdikt (7.2/10)

Peugeot 406 1995 (1999 - 2004)