Hihetetlen, hogy nem megy!!!!!!!!
Első autóm volt, eleinte nagyon tetszett, főleg a formája, s tán még egy dízelhez képest halkabb is volt, egy darab rozsda nem volt rajta. 2 hónappal miután megvettük minden ami létezik hiba előjött rajta, ezek nagy részét már felsoroltam de közel sem mindet. Összesen még nálam volt 325000 forintot költöttem rá és még mindig volt baja. Miután vmit megcsináltattam rajta újra jött a következő hiba. A szerelők mindig azt mondták, hogy adjak túl rajta de csak későn jöttem rá, sajnos! A karburátor egy rettenet, a legrosszabb konstrukció amit a franciák valaha is gyárthattak volna:
-hidegindításnál az autómata szivató egy nagy ........
Ahhoz képest, hogy 1,6 -os motorral szerelték és 94 lóerősnek írják, ezzel az egytorkú Weber karbival szörnyű, hogy milyen lassú. Egy Daeewo Matizzal is nehezen tartja a versenyt, sőt ha nem jön a lámpás kereszteződés le is előzött volna.
A fogyasztása átlag 8-10 liter között mozog, de ha egy kicsit odalépek neki, hogy a kis polski ne előzzön már le akkor 12-t is megeszik és látványosan ereszkedik a benzinmutató.
Na de , hogy vmi jót is írjak:
-a kényelem tényleg franciás volt, puha fotel az ülés
-az első üléseken a bukkanókat alig érezni
Kb ennyi a jó.
Mindenkinek azt mondanám, hogy jól nézze meg milyen 405-öst vesz.
Összegezve nagy csalódás, de lehet, hogy csak rossz darabot fogtam ki, lehet hogy más 405 GL 1,6 jól működik de kétlem.
- Karburátor, kormánymű, kormányösszekötő rúd, gömbcsuklók, axiális csuklók, hűtő, olajfojás, elektromos tető, váltó, hátsó fitómű, komplett kipufogórendszer elhasználódott, generátor, 3-4 termosztát.
magánhoz
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1989 |