Ha jót akarsz, nem veszel ilyet.
Nem egy kifejezett munkásautó, az ember folyton frászban van, mikor áll meg alatta. előnyei közé tartozik a hatalmas belső tér, csomagtartó, kényelmes ülések. Fogyasztása is jó volt, de...........amikor épp nem kellett szerelni, bár nem számoltam mennyi olajat kellett önteni bele 1000km-en, kb másfél litert, motor lett benne cserélve, na az is kb 3000-en evett 1 litert. Itt lett elegem belőle, eladtam.
Váltó recsegett, beázott mindenütt, futómű nyeklettnyaklott, rá kellett volna költeni kb 1000000Ft-ot, hogy normális autó legyen. Aki kicsit szerelt már autót, a szilentek állapotából megmodhatta volna, ennek még nem kéne kopognia. Igen, egy Audin, de nem egy francia tákolmányon.
Amikor épp ment, folyton féltem, mikor jönnek belém hátulról, az autó elég vékonyka lemezekből van, nem egy életbiztosítás. Talán nem véletlenül nem neveztek ilyennel rally versenyekre. :-) Ha neveztek is, annyi bukócső volt benne, hogy a sofőr nem látott ki belőle.
Ha jót akarsz, nem veszel ilyet.
Talán azért tartja jól az árát, mert külsőleg nem rohad annyira, szerencsére horganyzott a kaszni, de az még nem jelenti azt, hogy az alja nem rohad.
Valószínű közrejátszik az egészben, hogy ez dízel, keveset fogyasztott, mentek vele rendesen, a tulaj hozzá volt szokva pl egy mercedeshez, amihez van 1000000km garancia a motorban. Hát ez nem megy annyit.
Még valami, ha esetleg ilyennel hozna össze a sors, nézd meg az olajat naponta, nehogy pórul járj. Csak egy jótanács, komolyan.
Azért csak leírom, mi volt rossz benne:
Motorcsere, váltó recsegett, kerékcsapágy búgott, hátsó futómű terpesztett(élmény lehet cserélni, torziós rugót perselyezni...), első futómű kopogott, nem ment rajta az üzemanyagszintjelző, fordulatszámmérő, központizár, fűtőventilátor, belső világítások, nyekergett belül az egész, ha törsz rajta egy elemet, a jóisten nem mondja meg, milyen színű az autód, 1 éven belül képesek 5 féle pirosat kikeverni, persze a színkód ceruzával van ráírva a toronyra, ami egy 20 éves autónál.....
- Nem romlott el rajta semmi, már eleve szar volt rajta minden.
Maszek, néha nagyon sajnáltam már.
A Jóisten az égben.
Fenntartási költség | (1) | Évjárat | 1991 |