Finomra hangolt(am)
Szükségem volt autóra, ezért hosszassan nézelődtem a hírdetések között. Rendszeres, hosszú utakra kellett egy autó, ami nem kicsi, nagyon kényelmes, jól néz ki és keveset fogyaszt. Így döntöttem a híres szívódízel 405-ös mellett!
Nem volt rá sok pénzem, 200 ezer + papírmunkából ki is jött. Végül sikerült egy talán karbantartott példányt kifognom. Motorját meggyűrűzték, új fényszórókat és hűtőt kapott. Szóval az előző gazdija adott a technikának. 7 évig volt egy tulajnál.
Elhatároztam, hogy csinosítgatom, rögtön el is kezdtem ezt a belső tér plüssre cserélésével, majd jöttek a hiányzó és törött beltéri műanyagok cseréi, pótlásai. Aztán pár esztétikai hiba kijavítása. Középső box-ot magasítottra cseréltem, szereztem hozzá fűtött tükröt, sr kormányt. Most van soron a gr-sr díszléc cseréje. Ablakok inox-osítása. Még készül, de már látom a végét. :)
Valószínüleg hengerfejes szegénykém. De tökéletesen üzemel, nagyon szeretem.
Most jön szeptemberben a műszaki. Pár dolgot meg kell csinálni az első futóműnél. Kicsit kotyog szerencsétlen! :(
Olajat, szűrőket rendszeresen cserélek rajta. Olajat nagyon minimális mértékben eszi (nívópálcán max-ról nem ér le a min-ig) Még soha nem hagyott cserben
Mindenkinek ajánlom, aki nem bánja, ha néha olajos lesz a keze.
Fogyasztása eddig 4.3-5.3 között volt. Persze nem rohangálok vele. De ezzel az autóval nem is szabad. Óra szerint túl van a 322000 km-en! (Hollandiából importált autó, szóval valamivel több is lehet ez az érték...)
2007.04.28. Felrakattam az alufelniket (amit vételnél hozzá kaptam).
- Csak a vezérlést cseréltem rajta (szíj, fesz.görgő,vízpumpa)+olaj+szűrő. ~21000 Ft
- Pár égő kiégett az utastérben. Pepecs munka a csere, de jó időtöltés :) ~400 Ft
- Kipuffogóhoz közbülső cső csere bontottra, 4000 Ft
Apuval együtt szereljük