Első látásra...
Már majdnem döntöttünk egy más tipus mellett, amikor kiváncsiságból kinéztünk még a helyi kisvárosi autópiacra, ahol megláttuk a gépet. Első látásra beleszerettünk és nem bántuk meg a választásunkat.
Először egy kicsit tartottunk a fogyasztásától, de szerencsére a viszonylag nagy motorteljesítmény ellenére elég barátságos volt a pénztárcánkhoz, bár az igazsághoz tartozik, hogy nemigen tapostuk ki a belét. Hosszútávú utazgatásaink alkalmával beérte 7.5 literrel, vegyes használat esetén a maximum amit megevett az 9 - 9.5 liter volt.
Utastere, ülései nagyon kényelmesek, bármely más autó szinte fapadosnak tűnt mellette. Alapvető extrák (első elektromos ablakok, központi zár, jobbos elektromos tükör, állítható kormány) voltak csak benne, ami nekünk nagyon hiányzott az a légkondi volt. Menettulajdonságai nagyon meggyőzőek, odaléptünk neki és gyorsult, szinte bárhonnan. Egy-egy előzést pikk-pakk le lehetett tudni. Csomagtere megfelelően nagy volt, külföldi nyaralások alkalmával sem kellett fukarkodni azzal, hogy mit csomagolhatunk, volt hely bőven.
Soha olyan meghibásodása nem volt, ami miatt otthagyott volna minket az útszélen, bár egy pillanatra meglepődtünk amikor folyamatos haladás mellett egyszercsak elment a hajtás és csak gurultunk. Amikor rájöttünk, hogy "csak" az ötödik sebesség tűnt el azért haza tudtunk gurulni vele. A hibát viszonylag olcsón és gyorsan orvosolni lehetett a helyi autóklubos szerelő közreműködésével, aki szerzett egy bontott de jó fogaskereket a meghibásodott helyett.
Az egyetlen negativ tulajdonsága az autónak, hogy nem szerette a hideget. Hideg téli időben elég nehezen indult reggelente ha esetleg kint kellett tölteni az éjszakát. Ilyenkor a zárak is csak gondolom formán nyiltak és az utastér műanyag alaktrészei is igencsak zörgőssé, nyokorgóvá váltak. Persze a tavasz első napsugarai meggyógyították ezeket a betegségeket. :)
Sajnálattal váltam meg tőle, de akkor már megvolt az utódja egy jóval ujabb, extrásabb gép személyében.
- Hűtő - 30.000.-
- Gyujtás elosztó, kábelek, pipák - 20.000.-