Autók » Peugeot » 308 (2007-2012)

308 SW 1.6 VTI

Kellemes meglepetés

Pozitívumok:
Nagyon csendes utastér
Első ülések hosszú úton is kényelmesek
Könnyű kezelés
Takarékos és csendes motor
Megbízhatóság (ez relatív, a többi francia autóhoz képest megbízható)
Kellemes rugózás

Negatívumok:
A hátsó ülések keskenyek és kényelmetlenek
Érzékeny a külső festés
A középkonzol ezüst fényezése érzékeny és kopik
Gyenge fűtés
Kicsit kevés a 120 lóerő a nehéz autóhoz

307 SW-t cseréltem le 308 SW-re, a két autó közt hatalmas minőségi különbség van a 308 javára. 153 ezer km-t tettem bele, vegyesen, de főleg országúton és autópályán.
150 ezer után sem volt az autóban se zörgés se zizegés, a kárpitok és ülések mintha újak lettek volna, a bőrkormány viszont 80 ezer felett már kopásnak indult és eladáskor már úgy nézett ki, mint egy 500 ezer km-es VW.
Az autó egyszer sem hagyott cserben, bár 4 alkalommal is bekattant az elektronika. Indulásnál bekapcsolt az ablaktörlő, a rádió, a világítás és a ventillátor és kulcs kiszedésekor sem állt le. Ilyenkor várni kellett pár percet, majd indult, mintha mi sem történt volna.

A márkaszervizek nagyon gyatrák, szerintem a Peugeot-k nem túl jó híre főként nekik köszönhető, nem az autóknak.

Például a már emlitett elektronika megbolondulásról megtudtam, hogy ez akkucserével orvosolható lenne, de a márkaszervizek csak a fejüket vakarják Magyarországon, utoljára egy német szerviz azonnal cserélte az aksit és eltünt a hiba.
A gyári szuperreteszt és riasztót sem tudták megjavitani, garanciában cserélték, majd 2 napon belül ismét meghibásodott, a 3. szervizlátogatás után inkább kértem, hogy kapcsolják ki.
A fűtés miatt is többször bevittem, a szervizben a meleg garázsban járatták, utána bizonygatták, hogy ez jó, hiába magyaráztam, hogy télen városban még fél órával az indulás után is jegeset lehel.

Összeségében kellemes csalódás volt az autó.

- vízpumpa, 2 akkumulátor csere, elektronika megbolondult, klima, olajnyomásjelző, vízhőfokjelző, központi zár, gyári riasztó, fűtés

Gablini (Zugló)

Márkaszervizek