Autók » Peugeot » 308 (2007-2012)

308 SW Premium

Japán minőségű francia

Kellemes csalódást okozott, ez az első Peugeot-m. Előtte Renault voltak ás a csapnivaló minőség és szemét szervizek miatt gondolkodtam váltáson, de a kényelem miatt maradtam a francia márkáknál.
Az alapáras üvegtető fogott meg, de már rájöttem, hogy csak parasztvakítás, ha elhúzom a takaróponyvát, akkor télen lefagyasztja fejem búbját, nyáron meg meggyújtja:) Már csak akkor használom, ha nagyon beállok a lámpa alá és elhúzom kicsit, hogy rálássak
A fogyasztásban az átlag 8,2 az elmúlt 3000 km alatt ( a számitógép szerint), országúton 7 alatt lazán elmegy 90-120 as utazásnál, autópályán 2000 km úton, 140 körülő utazás után 7,3 volt az átlag, városban viszont közelebb van a 9-hez.

Pozitívum:
Tágas, a csomagtere praktikus és rekordnagyságú.
Nagyon csendes,eleinte mindig azt hittem lefulladt a motor, annyira rezonanciamentes.
Az ülései kényelmesek.
Nagyon szép az autó, a mai napig megbámulják, pedig már 2,5 éves.
A futómű szenzációs, a budapesti földesútminőségű úthálózaton is nyekkenés, zörgés nélkül megy.

Negatívum:
Kicsit lomha, ez persze viszonylagos, ráadásul az autó nagyon nehéz.
A fütés nagyon lassan melegíti be, ha mínuszok vannak ( utána már rendben, de szenvedés kivárni, míg felmelegszik).
nehéz úgy összehangolni az ülésmagasságot és a kormány szögét-távolságát, hogy kényelmes is legyen és az üzemanyag szintjelző-hőfokmérő is látsszon ( szinte lehetetlen ezt összehangolni)
A hátsó ülések tervezési hibásak, ha bent van a csomagtér takaró, akkor nem dönthetőek.

Összességében nagyon kellemes csalódás az autó, 80000 km felett sincs semmi zörgés, minden olyan preciz rajta, mint újkorában.

- fűtés - vizhőfokjelző - kiugrott az üvegtető takaró ponyva

Peugeot City