Anyád a szúnyogok! - mind rátapadtak a lökhárítóra
Szinte újonnn jutottam hozzá ehhez a gyönyörű géphez, a cégnél régóta Pugokat használunk, állítólag tesztautó volt korábban de hálistennek ennek semmi nyoma. Korábban egy 307-et zúztam -a szó szoros értelmében, helyette jött a "cápa" merthogy mindenki így hívja. Külseje elsőre nem hivalkodó, nem is sokan nézik meg, de ha jobban szemügyre vesszük nagyon el van találva. A belseje viszont egy álom, bár már a 307 is nagyon kényelmes volt, ez rátesz még egy lapáttal. A műszerfal kicsit Audis. Nemrég visszaültem a 307-be, rettenetesen öregnek hat pedig az sem volt rossz. Sok Focusos és Astras irígykedik ha beül. A motor egyszerűen jó, 7 fölé nem megy a fogyasztás, autópályán tempomattal (Németország;)) 150-es tempó mellett akát olvasgatni is lehetne annyira stabil és csendes az autó. A váltó 6 sebességes, Peugeothoz képest meglepően jó, rövid úton és könnyen kapcsolható.
Én a helykínállattal is meg vagyok elégedve, bár hátulra inkább csak két felnőttet tegyünk mert középen magas a kardánalagút. A csomagtartó nagy és öblös, az enyémben még síalagút is van amivel lehet PVC csövet meg parkettszegőt szállítani... Egy dolog zavar benne, a rossz hátralátás, de ezt egy utólagos tolatóradarral megoldottuk.
Vezethetőség szempontjából sportosabb a 307-hez képest, még a Focussal járó unokaöcsém (aki 12 garnitúra gumit koptat simára évente) szerint is lehet vele gyorsan kanyarodni. Én nem szoktam gyorsan kanyarodni, viszont nagyra értékelem, hogy 1000-1200 Km-es utak sem fárasztóak vele, és 2000 felett iszonyúan jól húz a motor, még hatodikban is lehet gyorsítani vele.
Az együtt töltött kb. 10.000 Km gond nélkül zajlott, lekopogom, bár nekünk az újabb 307-tel sem volt komolyabb gond. Semmi nem zörög benne, pedig nem kímélem, remélem ez sokáig így marad.
Egyszóval ki**szott kényelmes utazóautó, ami még sportos is, úgy tűnik jól össze van rakva, kell ennél több????
- Eddig semmi. :), remélem így is marad.
Peugeot Centrál - utólagos tolatóradar beépítés, korrektek voltak, egy soron kívüli olajcserét is lebonyolítottunk. Ki tudja milyen szutykot öntenek bele a gyárban...
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | 307 1,6 benzin | Következő autója? | Alfa 8C Competizione |