Autók » Peugeot » 308 (2007-2012)

308 1.6 e-HDi

308 e-HDi mindig öröm vezetni....

Sok autó nézegetése után vettük meg, fekete kombi, bőr kivételével fullos autó. Szép megkímélt belső.

A kombi hátulról nem annyira szép, de szemből nekem nagyon tetszik, még mai szemmel is. Bárhová nézek benne, csak tetszeni tud, igényes szép jó anyagból levő belső tér, csodálatos a panoráma tető, nagyon jó a középen kinyíló kijelző, usb csatlakozások, 2 zónás klíma, minden nagyon patent. Talán a legnagyobb hiány az okos kormány, bár a karokkal sok mindent meg lehet oldani, manapság dögösebb lett volna a kormányon gombok elhelyezése. Hátsó ülésen is nagy hely van, 186 cm vagyok de hátul is elfér bőven fejem lábam, mindenem. Csomagtartó mérete, mivel kombi, hatalmas...nyugodtan játszhatna az egész beltér egy kategóriával feljebb.

A motor 1,6-os 112Le létére csodálatos, csak meg kell szokni. 1500 fordulat alatt nincs semmi, felette nagyon dinamikus. Előzéskor sem kell gondolkodnom, megy, akár egyedül ülök benne akár családdal. 150-160-as utazót vígan nyomja, ekkor 2500-ot forog, 130-nál 2250-et. A piros fordulatszám tartomány elérhetetlen messze kezdődik:) Óra szerint 190-et bírja lazán, lehet még 200 felett is a vége....
A start-stop rendszer szinte észrevétlenül teszi a dolgát...csodálatosan finoman indul, és áll le... sokkal finomabban dolgozik mint m3 bmw-é.

Fogyasztás nagyon függ a lábtól is, ha tudatosan vezetjük 5 liter alá is bemehet. Egy tank 1000km feletti útra elég, de ez megint lábfüggő, nekem átlag 900-950km körül.

Fogyasztás rekord: 1 tankkal (60l) 1190km (2017.08.14.)

2019.01.25.
Megjártuk az Alpokat, a szerpentineken is tökéletesen működött, a motor erővel és a fékekkel sem volt gond!
Azóta is szeretjük, imádjuk az autót!!! Egyáltalán nem bántam meg, hogy ilyent vettünk! A Peugeot ellenesek meg kapják be:))

- Kuplung kinyomó csapágy. - Nem volt vele semmi gondom, egyik reggel "break system fault"...... hiába féktartály utántöltés...kifolyt kerék mellett. Tréler, Peugeot Gablini, 240ezer Ft javítási költség.... - - más baja nem volt(eddig) - - 2019.01.25. - Az első írás óta megvolt a vezérléscsere (126 000Ft) szűrők, olajak, stb szokásos. Egy hiba adódott, az start stop szíjfeszítője eltörött... még komolyabb probléma előjötte előtt jelezte a fedélzeti számítógép, így el tudtunk vele menni szervizbe.(230ezer ft) - - 2019.06.21. - Légkondi radiátor csere (128ezer ft), gázfeltöltés - - 2020.06.10. - FAP folyadék tartály csere, aksi csere. Egyébként csak a szokásos karbantartás.

Peugeot Gablini M3. Kedvesek, jó fejek, jól megcsinálták az autót, szépen adták vissza, az ár...nos az ár....az nem kevés.

Fenntartási költség (5) Évjárat 2012
Előző autója? Astra Következő autója?
Verdikt (7.8/10)

Peugeot 308 2007 (2007)