Vegyes érzelmekkel.........
Tavaly megérett az autó csere. Egy barátomnak volt egy 2.0 HDI-je amivel semmi gond nem volt, hát én is belevágtam. Csábító volt az akciós 4.150.000 Ft-os vételár is egy 1.6-os turbódízelért igen magas felszereltséggel (kétzónás digit klíma, légzsákok, mindenféle fűtés... stb). Az első út alatt kiderült, hogy a hátsó futóművét nem sikerült megcsinálni a franciáknak. Ebbe sajnos bele kell törődni, sok mindent nem tehetünk. A hátsó szélvédő párátlanítója gyárilag rossz volt. A csere egy külön kálvária, de megoldódott. A gyári hangszerelés filléres ócskaság. Kompletten kicseréltem a hifit. A hangszórókon majdnem behaltam, amikor kivettem. Egy 16 cm-es helyre szűkítve 13 cm-es papírmembrános hangszórókat tettek. Ez egy vicc. A fejegység gyenge, ám csak innen lehet állítani a kijelzőt és a komputer beállításait. Beállítottam mindent és csere. (Azóta csak nyári időszámítás szerint mutat az óra, mert azt is a gyári fejegységről lehet állítani.) A váltója hosszú és pontatlan. A gyors váltás kivitelezhetetlen. A legnagyobb meglepetés az volt, amikor a Váci úton mentem éjszaka haza szakadó esőben, és az autó hátsó kereke felkapott vmit, ami az egyik pocsolyában bújkált. A fél hátsó lökős leszakadt az autóról. Hááááááát nem a legtartósabb az biztos. Amúgy kényelmes, a motorja nagyon jó, a fogyasztása nagyon alacsony. Városban 5.3-5.5 liter, országúton 4.4-4.5 liter, bár igaz, hogy nem nyomom halálra.
- A hátsó futómű szörnyű. Módosított futóműnek csúfolt lengéscsillapító bak csere. Nem lett sokkal jobb.
- Hátsó szélvédő csere a rossz párátlanító miatt.
Peugeot Gablini M3
Miután a munkafelfevőket leba...ták, elég kedvesek. A jó szándék megvan, csak néha elszúrnak dolgokat. Egy kis megértéssel gördülékenyen megy minden. (Csereautó 206 1.4 HDI Sírva fakadtam tőle.)
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | 146 1.6 TS | Következő autója? | Mittomén |