Vaddisznó
Cégautó, sok-sok km -el vettem át az előző használótól. Látni lehetett rajta, hogy sokat kapott már az élettől :)
Amiket nem szerettem rajta:
- a kuplung nagyon kemény, városi dugóban néha begörcsölt a vádlim
- a váltó az olyan igazi pözsós "fakanál egy fazék lekvárban". Ennek ellenére soha nem váltottam mellé, csak a váltás érzete nem volt az igazi.
- zörgések innen onnan. egy idő után kitapasztaltam, hogy mit kell nyomkodni-ütni-rázni hogy az adott zaj elhalkuljon, de ez elég idegesítő volt. Ültem már olyan jobban megkimélt hasonló korú és futású 307 -ben ami egyáltalán nem zörgött, tehát ez betudható a cégautós bánásmódnak.
- sötét beltér kicsit komor volt, persze lehet hogy rendelhető volt világosban is?
Amiket imádtam, és feledtették a fenti problémákat:
- a motort legszivesebben aranyba önteném és kitenném a falamra :) Vallásosan utáltam a dízel autókat, de ezen nem is érezni a dízelségét. Alulról jól húz, négyezerötszázig lehet pörgetni, mindeközben SZÉP hangja van, semmi csattogás meg dízelkerregés. Annyira jól húzott a motor, hogy nézha már féltem hogy valami marhaságba hajszol bele.
- a kényelem: nagyon jó a rugózása, eddigi legkényelmesebb autóm. Úthibákat csak úgy falja, kanyarban szeret dőlni, de jól kontrolálható és ha merész az ember nagyon szép kanyarsebesség érhető el vele. Az ülése és üléshelyzete is számomra tökéletes, nem volt benne soha semmi bajom.
A fogyasztása, ahhoz képest amiket mentem vele teljesen baráti, normális tempóban simán 6l alatt lenne tartható, de a plusz fogyasztás megéri a vaddisznó gyorsulások alatti vigyorgást :)
- jobb első kerékcsapágy csere
Peugeot Fábián
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Focus II Trend 2006 1.6i 16V 100Le | Következő autója? | Renault Megane Grandtour 1,5 DCI |
Verdikt | (8.6/10) |