Ti meg vegyetek unalmas és ronda autót!!
Szerintem vitán felül áll, hogy a Peugeot mindig szép autókat készít ill. készített! Személy szerint nekem minden kategóriában jobban bejönnek a pizsik, mint a német, olasz, japán típusok, persze ez tök szubjektív!
Ami a megbízhatóságot illeti, a 307-eseknek nincs túl jó híre, de ez abból is fakad, hogy rengeteg van belőle az utakon, a nagy számok törvénye szerint így a hibalehetőség is nagyobb. A peugeotok megbízhatatlansága szvsz inkább csak városi legenda, nekem volt 206-os is, azzal sem volt semmi baj. A 307-esem speciel 2,5 éves, és eddig nem sok gondom volt vele!!
Mikor elhoztam a szalonból, már akkor hallottam, hogy a légkondija furcsa hangot ad, érdekes módon csak kikapcsolt állapotban! Gablini Zuglóban hülyének néztek, azt mondták nem lehet rossz a klima, ha csak kikapcsoltan zörög. A fél elejét kicserélték - a számla szerint 350.000 ft értékben, szerencsére garanciában - de maradt a zúgás, végül rájöttek, hogy mégis a légkondi a rossz! Megcsinálták a klimakuplungot, azóta ezzel semmi gond, viszont többet nem mentem a Gablinihez javítatni!!
Még az első szülinapja előtt garanciában cserélték az indexkart ill. a kipuffogó tűzkarikát, mindkettő típushiba, az elmúlt 1,5 évben hibátlan az autó! Szerintem 42000 km alatt ennyi műszaki gond belefér, a haverom 12 milliós vadiúj Audiján ennél több baj jelentkezett 2 év alatt, hasonló futásteljesítmény mellett!
Más: Az autó elég tágas, főleg elől elnöki a helykínálat, hátul csak átlagos, ott az a baj, hogy az én 190 cm-nek kicsit rövid a támla, viszont a láb és fejtér elegendő! A csomagtartó igazán kombis, lehet bele bőven pakkolni! Jók a tárolók az utastérben, és a csomagtérben is, a hűtöt kesztyűtartónál nagyobbat még nem láttam, minden belefér (múltkor 3 db 1,5 literes ásványvíz + 1 kg kenyér, két napszeműveg tokostul, két A4 mappa, és uszkve 40 CD volt benne!!)
Viszont borzalmas helyen van a pótkerék, nehéz leengedni és tiszta szutyok, ugyanis szabadon van felfogatva a kocsi alá!
K. jó a felszereltség (ABS, automataklima, 2. elektromos ablak, villanytükrök, 6 légzsák, clarion gyári zene 6 hangszórós, 16-os szép gyári alukerék), és a felhasznált anyagok minőségével is elégedett vagyok, nem véletlenül volt megjelenésekor etalon a kategóriában a 307-es belseje!!
Egyedül a kalaptartót tartó műanyagelem hitvány, a csomagtér felől ezért rossz úton jön a ciripelés, de ez nálam még bocsánatos bűn!!
Menet: Ez az autó nem egy GTI, nekem előtte egy 160 Lovas Cordobám volt, úgyhogy a Pizso eleinte nagyon lomhának tünt, de hamar megszoktam! Ahhoz, hogy menjen pörgetni kell, hiába az 1.6 benzines nyomatéka kevés az üresen 1,4 tonnához!
A fogyasztás ennek megfelelően picit magas, 8,5-9L/100km, igaz, autópályán nem megyek 160 alatt, és 70%-ban Budapesten használom!! A váltója szerintem nem rossz, igaz a feleségem Fábiájában sokkal jobb váltó van! Az áttételezésről annyit, hogy a második fokozat nagyon rövid, lassú kanyarokban inkább igényli az 1-est, ez eleinte nagyon zavart.
Hölgyeket vezetés közben picit zavarja a 307-es kombi nagy segge, az enyémen is az egyetlen szépséghibát az asszony ejtette, amikor nem sikerült tökéletesen betolatnia vele a garázsba!!
Összegezve: Akinek szép, praktikus, nem túl drága középkategriás kombi kell, az vegyen nyugodtan 307Break-et, semmivel sem rosszabb autó, mint pl: egy golf, focus, vagy astra, a corolla pedig sokkal drágább!! (mind a 4 típust nyüstöltem már céges autóként) Viszont megjelenésben mindegyiket veri!! Szóval a sznobok fikázzák csak a Peugeot-okat, és vegyenek maguknak ingerszegény, ronda GOLFOT, vagy amit akarnak....:o)
- A klimaberendezés kuplungszerkezete - garanciálisan csinálták, 3 alkalommal volt a szervízben mire rájöttek mi a baj, mindezt az 1 hónapos autón
- Tűzkarika - garanciális csere
- Indexkar - garanciális csere
- ABS - semmi baj nem volt vele, gyári visszahívás!!
Peugeot Gablini Zugló
K. nehezen jöttek rá a klimabajra, alig akarták elhinni, hogy az a rossz, többször hülyének néztek, aztán megcsinálták rendesen.
Peugeot City
Teljesen rendben vannak, a munkafelvételen Bandi bácsival mindent meg lehet beszélni, segítőkész és mindig tartja a szavát!
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2004 |
Megbízhatóság | (9) | Vezetett km | 42000 |