Autók » Peugeot » 307 (2000-2010)

307 1.6i Presens

Szeret?m voltál közel négy évig...

Tágasnak tágas, Csomagtartója jó méretes. Fogyasztása lazán egy literrel magasabb a kategória átlagánál. Alulról nem húz, s?t lehörög, magasabb fordulatról viszont kellemes, el?zni viszonylag jól lehet vele. Egyszer volt Van test vesztés, minden rezetel?dött, majd visszajött. A szervizben azt mondták máris töltik a legújabb szoftvert, mire kiderült, hogy az van rajta. A hibára az volt a válasz, hogy a gyár nem tudja megszüntetni, max. rövidíteni az szoftver hiba észlelési idejét. Kössz.. Az autó az els? évben tele volt meglepetésekkel, alig mertem elmenni vele külföldre.

- A hibák túlnyomó többsége garanciális id?szak alatt keletkezett, melyet cserével orvosoltak, majd´ mind típus hiba volt:
- - Index kapcsoló csere (kompletten a kormánykapcsolókkal) jobbra indexelés után kormány vissza, majd automatikus balra indexelés, jó mi?
- - Lambdaszonda csere (fogyasztás probléma 4.fok. 70-nél 9 liter
- - Vezérl?egység csere, szintén a fogyasztás miatt, érdekes, hogy külön a szonda csere nem oldotta meg a problémát, a külön ECU-csere sem, csak együtt.
- - Küls? h?mérsékletérzékel? csere, ami a jobb küls? visszapillantóba van beépítve, kb. 3-4 órás munka volt. Ez már nem garanciális id?szak alatt volt, így fizettem kb. 8ezer Ft-t,a szervizben meg én tartottam az ajtó bels? burkolatot, mert a szerel?nek nem volt párja,a meló meg kétemberes volt.
- - Kipufogó t?zkarika csere. Ez az a nyikorgó hang hintázó kissebességnél. A csere semmit nem old meg, mert a ken?enyag hamar elszáll bel?le a h? miatt.
- - Sebváltó szimering csere. Hanyag gyári szerelés miatt váltó ki, tömítés csere, majd vissza: 5-6 órás meló volt, még szerencse, hogy gari alatt.
- - Lökhárító majd összes m?anyag bolha
- - Rendszeres jobb els? tompított ég?csere
- - Stabilizátor összeköt? csere 2x
- - 3 évesen visszahívás a kormányszervó elektromos csatlakozó tömítés beázás és zárlat veszély miatt.
- -

Gablini