Autók » Peugeot » 307 (2000-2010)

307 1,4 Riviera

Szép-szép, csak kár, hogy néha...?!

Amikor megvettük nagyon örültem neki, mivel két Suzuki után egy magasabb kategóriába lépésnek tekintettem. Általam igen nagyra becsült Csermely Bandi bácsi kissé meg is haragudott rám miatta, amiért nem Golfot választottam... Mindegy, az ár-érték arány jónak tűnt -kényelmes, sportos, a vezetési komfortja számomra még mindíg élmény, jól néz ki de sajnos a pozitívumok azt hiszem eddig tartanak. A felsorolt hibák igen bosszantóak voltak, hiszen az előző autóimtól jóval 100 e. km feletti futásteljesítménnyel váltam meg, ami közben jóformán csak tankolni kellett őket... A legbosszantóbbak a futómű által produkált hibajelenségek voltak. Annak idején azt olvastam valahol, hogy a 307-esnek sportosra tervezték a futóművét. Hát, ha ez igaz, akkor igencsak gyengére sikerült, ugyanis normál nyugodt közúti vezetési stílus mellett jöttek ki ezek a problémák, mi lett volna ha sportosan használom?!
Minden esetre mára kissé szkeptikussá váltam, a sokak által lesajnált Suzukik ugyanis minden gond nélkül elszaladtak 180-200 e. km-t bármiféle futómű probléma nélkül!
Összességében nem olyan égbekiáltó gondok voltak, csak hát nem ehhez voltam szokva...
Jövőre elengedjük a kezét, valszeg valamilyen japcsit fogunk választani (Toyota? -Na jó, esetleg Golf! Ha lesz rá lóvém...).

- Indexkapcsoló 2x csere, kürt akkor szólt amikor ő akarta, vízhűtő(szivárgott) csere, izzók többször csere, stabilizátor összekötő rudazat 2x csere, kormányösszekötő csere, hőmérséklet kijelző hülyeségeket ír ki (min. 5-6 fokot téved). Üléskárpit szétdől, nem győzöm visszagyömöszölni. Plusz három visszahívás...

Vector-Car Veszprém (itt is vettem)
Az a szerencse, hogy ismerem őket és ők is engem, a kritikai észrevételeimet mindíg pozitívan fogadták.

Fenntartási költség (5) Évjárat 2003
Megbízhatóság (5) Vezetett km 52000