Autók » Peugeot » 307 (2000-2010)

307 1.4 Presence 75LE

Szelíd oroszlán

Sokáig gondolkodtam,milyen autóra cseréljem 4 éves Seat Ibizámat.Sokféle típust megnéztem,/Citroen Xsara Picasso,Suzuki SX4,Renault Laguna,stb/de amikor kipróbálltam ezt a modellt,a választásom eldőlt.
Először is a tágas utastér,az elegáns belső ergonómia,a kényelem,és nem utolsó sorban az ár-érték arány volt az ami miatt ez mellett döntöttem.
Meg kell,hogy mondjam nem bántam meg.3 év alatt az olaj,a szürők,és a gyertyákon kívül csak egy akkumulátort kellett cserélni benne.Bár én gyakrabban városban használom többet az autót,de még így is 8 liter körül volt a fogyasztása.
Országúton megelégszik 6-6,5 literrel 100-as tempónál.
Rugózása kicsit kemény,az úthibákra érzékenyen reagál.Gyorsulása hagy némi kívánnivalót maga után.Ekkora kasznihoz kevés a 75 LE,főleg nyáron,ha a klíma is működik.
Ettől eltekintve nagyon kényelmes vezetni,de csak nyugodt soföröknek ajánlanám.

- Olajcseréken kívül csak egy akkumulátort kellett venni bele.

Rostási József Székesfehérvár

Fenntartási költség (10) Évjárat 2002