Shadow Warrior
Nulla kilóméteresen vettem jelenleg is ezt az autót használom két felnőt és két gyerek megelégedésére. Prémium felszereltségében olyan kényelmi és biztonsági felszerelések tartoznak amelyeket eggyel magasabb osztályú autókban is csak feláráért érhetőek el. Csak a példa kedvéért: 6 légzsák (a két függönylégzsák az autó teljes hosszában végifut!) autómata klima, négy szekvenciális elektromos ablakemelő amelyek a távirányítóval is zárhatóak, esőérzékelős ablaktörlő, autómata fényszórók haza kisérő funkcióval, füthető elülső ülések, fényre sötédő belső tükör, elektromosan becsukódó, állítható és fütütt külső tükrök, hűthető 10 literes kesztyűtartó stb, stb. Nagyon sokat használom az autót városi és országúti körülmények között egyaránt. Az autó ezidáig nem hagyott cserben, az egyhatos dízel mindig minden körülmények között indult és csak akkor állt meg ha Én akartam. Természetesen autómat sem kerülték el a jellegzetes 307-es betegségek, amelyek inkább csak bosszantóak voltak, de az autó megbizhatóságán nem rontott. A kettős tömegű lendkereket 40.000 km-nél garanciában cserélték, úgyszintén az indexkapcsolót és a vezető oldali ülésfűtést. Az égők hamar kiégnek, szerencsére jól hozzáférhetőek. A kötelező szerveziken kívül csak az ABS visszahívás alkalmával kellett rendkívüli szervizlátogatást tenni. A fékbetétek és a tárcsák hamar kopnak elől a harmadik garnitúra betét koptatja a második garnitúra féktárcsát, hátul egyszer kellett betétet cserélni. A kuplungot sajnos 80 ezer km-nél cserélni kellett. A futómű, lengéscsillapítók, kipufogó még a gyári és jól szolgál. A motor ma is ereje teljében van hozza a gyári értékeket kultúráltan forog nem hallani rajta, hogy túl van az első százezren. Az autó kényelme és fogyasztása kiválló nem lehet 8,5 liter fölé tornászni. A müanyagok, kárpitok jól bírják ma is újszerűek nem zörögnek, nem szakadtak pedig hátúl két kis gyerek kínozza az éppen kezükben lévő játékokkal. Az autó igazi családi autó de ha kell az ülések kiszedése után (2 perc) igazi iparos autóvá válik, vagy kiválló futóművének köszönhetően a sportos autózástól kanyarvételektől sem riad vissza ha a helyzet úgy hozza. Az egész autó alapvetően harmonikus elegáns benyomást kelt. A hatalmas panorámatető a nyugodt autózás záloga: Ha a két gyerek már nagyon nem bír magával csak egy gombnyomás és kitárul felettük a világ...az örjöngés, veszekedés abban a percben megszűnik és órákon át tudják csönben kémlelni az égboltot, fákat, repülőket.
Összegezve funkcionális, jó árérték arányú megbizható családi autó kellő dinamikával és francia kényelemmel.
- Indexkapcsoló, lendkerék, kuplung, ülésfűtés
Peugeot Fábián Bp. Jászóvár utca