Peugeot 307:Francia elegancia, vagy inkább átok?
Jó autó lenne (kényelmes, csöndes, kategória szerintem legtágasabb modellje), de egyre kisebb benne a bizodalmam. A motor (amikor éppen nem rángat vagy áll le magától) elég jól megy, és viszonylag keveset fogyaszt (országút 7,3 liter, autópálya 7,8-8,5; átlagban 8 literrel elszaladozik). Az extrák nem sokat érnek: ülésf?tés egy év alatt kinyiffant, az automata ablaktörl? életveszélyes (össze-vissza járkál); automata légkondi kijelz?jét fényes nappal nem lehet látni, ráadásul teljesen automata állásban elég vad dolgokra képes; CD gyakran ugrik, a hangzása is elég átlagosnak mondható.
- Gariban mindent kimagyaráznak, aztán az ember fizethet mint a köles.
- Hibák: Els? 200 km-en leállt az autó, teljes elektromos rendszer vész üzemmódba kapcsolt. A hiba oka ismeretlen (pár hét múlva visszahívták az autót a gyújtáskapcsoló cseréje miatt)
- Szivárog a sebváltó olaj -a szervíz javasolja, hogy járjak vele így, és várjam meg, amíg nem csöpögi össze a garázsomat. Mire én: ezt legyen szíves írásba adni -persze ezt nem tették, inkább megcsinálták garanciába
- Ülésf?tés tönkremegy: 40 ezer lenne, inkább a tesco gazdaságos betehet?s f?tést választom (az is kibír egy évet, és nem kerül ennyibe)
- Szivárog a h?t?víz -enged a hengerfej tömítés. Rendes szervízen nem csinálják meg (hozzam vissza kés?bb, bla-bla -nem vagyok id?milliomos, hogy minden nap szervízbe mászkáljak), közben kifut a 3 év szavatosság, úgyhogy kb 50 ezer forintos móka volt.
- Rángat az autó, nem gyorsul, állandó antipollution hibák: meghibásodott a gázpedál érzékel? -40 ezer ft+gyertyákat gajra vágta, úgyhogy azt is cserélni kell
- Index kapcsoló kampec, a szervíz (Viva Gablini, soha be nem teszem a lában) persze gariba nem volt hajlandó még annó (amikor szavatossági id?n belül volt) kicserélni -várjam meg amíg tönkremegy alapon: tönkrement (60 ezer ft)
Peugeot Gablini
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 2001 |
Megbízhatóság | (2) | Vezetett km | 72000 |
Előző autója? | Hyundai Accent | Következő autója? | Ford mondeo,, Toyota avensis |
Verdikt | (3.4/10) |