Autók » Peugeot » 307 (2000-2010)

307 1.6

Páblö fraansz? Leider Nicht!

Az autó keveset volt használva, de rendszeresen, ez látható a megtett km-ből. Túl sok érzelmet nem vált ki az emberből. A beltér minősége az újságírok szerint sokat javult az elődmodellhez képest, hát nem estem hanyatt az anyagok minőségétől és beszerelésétől/beszerelhetőségétől. Aki szeret kopogtatni annak ideális. Ez megmutatkozott az "audirendszenél" is. Hiába 6 hangszórós (felejcsde´), élvezhetetlen volt kicsit hangosabban hallgatva, mert kongtak a műanyag ajtókárpitok, kiszinezvén a zenét új hangefektusokkal... A kárpitok tartósságáról nem tudok érdemben nyilatkozni, a kevés használat miatt. Viszont izzasztóak. Az anyaguk nem pamut, hanem valami szintetikus förtelem. A nagy melegben a folt garantált a ruhán az ember egész hátának és hátsó fertájának felületén... Hiába van klíma. Ehhez még hozzáadódik a szivacsos üléstömés és a nagy ablakfelületek (leginkább a szélvédő). Télen viszont lassan fűti be az utasterét az autó. Ha már a szélvédő szóba került. Az ablaktörlő kuka. A dolgát több kevesebb sikerrel végzi. Keni, maszatolja, csíkozza az ablak felületét.
Ugorjunk! A sebváltó rémesen szar. Főleg a rükverc. Volt, hogy harmadik kuplung kinyomsára volt hajlandó bevenni. Az elváltás 3asba 1es helyett apró odanemfigyeléssel garanrált! A fütómű nem túl puha, inkább pattogós, de azt, hogy rossz nem lehet rá mondani. A motor elviselhető, bár pörgetni kell, hogy lendületes legyen az autó. Alul halott. Parkolásnál általában megnézik vele az embert, mért az átlagosnál kicsit jobban búg a motor. :) 3500 fölött él (amennyire tud). Összességében annyi panasz nem volt rá. Talán azért akadok fent ilyen hibákon, mert a hobbi autó egy 124-es Coupe, mondhatni jó állapotban. :) Akit, az ilyen apró, de mégis idegesítő problémák zavarnak, egyszóval szereti a kénylemet, az kerülje el. De gyanítom, hogy ha mégegyszer ennyi km-t használom, jóval rosszabb hangvételű ítélet születik és igencsak megsínylette volna a pénztárcám/szabadidőm.

- Indexkar csere visszahvásnál, utána ugyan úgy szar. Váltókulissza szétesett.
- Aksi 3 év után, nem is csodálom, ami volt benne gyárilag...
- Hátsó féklámpa megszünt létezni (mind 3). Rendőr majdnem trélerrel akarta elvitetni...

Gablini

Haver :)