Mázlimasina! Francia és jó!
44000 kilóméterrel vásároltam az autót 2006-ban.Rendkívűl kényelmes és tágas belső terét hamar meglehetett szeretni. Egy astra után szinte páholyban érzi magát az ember.
Az 1.4 es benzines motor nem vágtázásra való,én is inkább higgadtabb sofőrtipus vagyok aki inkább élvezi a kényelmes vezetést.Mainapig hajtom az autót lassan közel 100,000 km lesz benne.A sok felszerelés, esőérzékelős ablaktörlő,automata fényszóró ,hővédős üveg,sok apróság ami még komfortosabbá teszi a masinát.Szokásos peugeot betegség a folyamatos izzócserélgetés heti rutinná vált már.
Vásárlása óta 1x robbant le 7év alatt lamdaszonda hiba miatt.A gyári kipufogó 8 év után szorult cserére .Tizedik évében az egyik fényszóró burkolata bemattult,amit vizes többrétegű csiszolással újjá varázsoltak párezerért. Összegezve.: Lehet nekem van szerencsém ezzel az autóval,megvoltam/vagyok vele elégedve.
Update: Időközben eltelt 4 év az autó még megvan,közben a családba érkezett egy 308 kb 2 éve azzal is mázlim van úgyérzem. Szóval 11 éve megvan az autó ,az eltelt időben kapot új kipufogót pár napig bírtam a vagány Rally autó hangeffektust ami egy hétmúlva már inkább hasonlított egy mezőgazdasági traktor hangjára :) fékeket újítani kellett , ez van, használódik. Segge kicsit megült ,cement,zsákos beton,faanyag ,tégla, bútor,volt már ezzel szállítva minden,dehàt melyik némbernek nem nehezedik el a segge 11 év házasság után , kapott új lengéscsillapítót a bajára.Egy apróbb hiba még van , a fordulatszámmérő hol működik hol nem mint a mesében.De kasztnin 0 rozsda ,motorja kifogástalan. Azt hiszem hajtom még pár évet ,ha 2020 rá kitilják Párizsból a dízel autókat akkor egy 508 ra Benevezek,csak azzal is ilyen mázlim legyen mint ezzel volt/van.
- Lambda szonda csere,kipufugó csere,izzókcseréje(folyamatosan),lengéscsillapító,és a szokásos kopó alkatrészek,fékpofa ,olaj,szűrők.
Centrál
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | – | Következő autója? | 308?(meglett időközben) ,új cél 508 diesel |
Verdikt | (8.6/10) |