Autók » Peugeot » 307 (2000-2010)

307 1.6 presence

Kényelmes és megbízható

Ideális választásnak tűnt és azóta se bántam meg. Lehet mondani hogy a francia autók megbízhatatlanok, lehet hogy így is van átlagban, de nekem az alábbi hibalistán kívül 2,5év alatt semmi bajom nem akadt vele, sőt csak 2 égőt kellett cserélni.
Amiért megtetszett, az a kategóriához mérten hatalmas térkínálat illetve térérzet elől, illetve az, hogy nagyon halk. Az 1.6 -os motort 3000 -ig gyakorlatilag nem is hallani, rezgését se érezni alapjáraton egyáltalán, 150 -nél se zavaró a szélzaj, az egyetlen ami zavaró az rossz utakon a futómű gyenge hangszigetelése. Így 5 évesen is ritkán hallani zörgést, azt is inkább a hátulja felől, de nem zavaró, pedig én nagyon allergiás vagyok a zajokra. Kényelmes, hosszú úton is. Fogyasztása sem rossz, 6,5 -7,5 l nyáron illetve télen úgy hogy felét a városban felét az M0 -on használom általában, nem taposom neki, de nem is óvatoskodok. A 110Le elég ehhez a kocsihoz szerintem, 2500 fölött már jól húz, elég dinamikus. Egyedül a klímával nem vagyok teljesen elégedett, a manuális változattal vagyok megáldva, azt elég sokat kell állítgatni, hogy kellemes legyen a hőfok nyáron, bár lehet csak én vagyok túl érzékeny rá. A gyári "hangrendszer" nagyon gyenge, viszont viccesen könnyű volt kicserélni a hangszórókat + beépíteni a mélyládát + erősítőt, mert remekül szerelhető, a kábelcsatornákhoz könnyű hozzáférni. Most 5,5 éves, de nem látom értelmét egyelőre lecserélni, talán 1-2 év múlva egy 407 -re.

- hűtőventillátor 30K
- ABS érzékelő 10K

Peugeot Pé-Ta Érd
Gyorsan és megbízhatóan dolgoznak, nem akarnak lehúzni

Fenntartási költség (8) Évjárat 2001
Előző autója? Tipo 2.0 Következő autója? 407