Hanyag srác
Az autó motorikusan korrekt, mégiscsak a HDI.:) Jól húz viszonylag mozgékony, mérsékelt étvággyal megáldva ( ha kitaposom a lelkét aut. klímával együtt akkor is 7 körül marad, és 5.5-el is eljár vele az ember sőőt).Építéséhez képest jól tartja az utat, bár azért a magyar viszonyok próbára teszik a felfüggesztést. Tempósabb kanyarokban kicsit dől, és nagyobbacska úthibákon is visszaüt. A fékekre nem lehet panasz. Méreteihez képest elől kimondottan kényelmes, hátul inkább csak két 180 alattinak lehet jó.
A motor a legjobb része a kocsinak. A kellő nyomaték megvan, dinamikusan lehet vele autózni. A váltó azért nem az igazi. Kicsit hosszú úton jár, ami még nem lenne baj mert végülis az autó karakteréhez elmegy, de nem annyira pontos. Bár szerintem közel sem annyira rossz mint amennyire lehúzzák... Ami viszont kimondottan idegesít az apró zörejek amik előkúsznak a műszerfal mögül. Ha nincs benne cd tár akkor ez a rádió alatti doboz mögül jön( legalábbis nálam), kikapni és szigetelőszallagot neki.:). Kimondottan örülök annak is, ha néha felgyulladt a környezetvédelmi rendszer hibáját jelző lámpácska, de aztán meggondolja magát. Szervízben utánakérdezetm, azt mondták nincs is benne ilyen rendszer (fasza). Ja, és még a fékpedál is nekiállt nyikorogni úgy 50 ezer körül amit sikerült megoldani. Igazából az összes hiba közül csak a szervó fájt, de ezt már megbocsátottam.:) Viszont a több apróság még most is kihúzza a gyufát.
- A szervó folyadék elfolyt 200 km után, a szelep fordítva lett beszerelve, gyártási hiba. Szintén összeszerelési hiba, hogy az első szélvédő légterelőjét rosszul ragasztották meg, így elrepesztette a szélvédőt amikor leszedték ( valószínűleg a szerelő sem figyelt annyira ). Vezető oldali tükör meghalt, és a jobb oldali is rakoncátlankodik. Lelazult a motort védő műanyag lemez. Mindegyiket garanciába cserélték. Első fényszórók és a hátsó lámpák mindegyike kiégett már, van amelyik nem is egyszer (nem kis teljesítmény 2 év alatt).
Peaugeot Autósziget Kft. Szekszárd
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2005 |