Francia szerelem
Az autó nálam a tökéletes arányban hozta a sportos-családi méretű-gazdaságos paramétereket. Fogyasztása (7l a nagy átlag) nekem teljesen elfogadható, dinamizmusa (főleg, hogy 1500-as fordulattól kiválóan húz) megfelelő, stabilitása nagyszerű. Sokszor jártam vele a Pilisben, Csobánka, Dobogókő, kiválóan fordult, egészen meglepő kanyarsebességet lehetett elérni vele. A megvásárlás óta imádtam, a teljes utastér feletti üvegtető hangulata, a belső berendezés finomsága, rakodóhelyek tömege miatt. Hátul kényelmesen elfért egymás mellett 3 gyermekem, vezetni hosszú távon sem volt fárasztó, tartósan 150-es tempónál csöndben, 3000-es fordulaton suhant.
Az autó minden részlete jól ki van találva: megfelelő méretű a tank(60l, ez elég 750-950km-re), jól pakolható hatalmas csomagtartó (520l), minden info jól láthatóan megjelenik a kijelzőn, automata az ablaktörlője- a lámpakapcsolása, nagyon jól használható a tempomatja, és hosszú úton kifejezetten értékelhető, hogy nem harsány a gyári rádiója, viszont csodálatos térrel jeleníti meg a hangszereket, főleg blues, jazz számokat érdekes hallgatni benne.
Egyetlen komoly hibája, hogy az ülések kárpitja viszonylag puha és sérülékeny.
- Ahogy megvettem vezető üléspárna csere a fűtőszál szakadt volt. Volt 2 típushibám: Hdi betegség lendkerék, és ékszíj feszítő csavar törés. Nyáron egy szenzor csere.
- VISZONT: első fékbetét 80e!-ig bírta, ekkor egy kormányösszekötő gömbfej csere, EZEN KÍVÚL 80.000KM-IG SEMMI! JÓK A FÉKTÁRCSÁK, LENGÉSCSILLAPÍTÓK, SEMMI BAJA NEM VOLT! OLAJ FOGYÁST KÉT CSERE KÖZÖTT NEM LEHETETT MEGÁLLAPÍTANI!
Peugeot Pé-Ta, Érd M6-os csomópont. Kedvesek, értenek hozzá, nem kérnek sok pénzt.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2003 |
Teljesítmény | (7) | Km vásárláskor | 22000 |