Autók » Peugeot » 307 (2000-2010)

307 1.6 HDI

Elegáns társ

Második P 307-esünket az első utáni jó tapasztalatok okán választottuk. A ráncfelvarrott, új, nagyszájú verzióból a 300 Ft körüli benzinár idején döntöttünk a dízel mellett. Nem bántuk meg, az olcsóbb 90 lovas HDI azóta is - lekopogom - hiba nélkül fut, átlagon felüli kilométermennyiséget hiba nélkül.

5.0-5.5 között fogyaszt Budapesten és az agglomerációban, hidegen-melegen, télen-nyáron. Különbség nincs.

Rendesen gyorsul, lehet vele előzni. Futóműve biztonságos, nagyobb tempó mellett is, ugyanaz mint elődjéé, feszes, de nem ide tervezték.
Kényelmes, tágas, jó csomagtartóval, kiegészítőkkel, a versenytársaihoz képest kiemelkedően jó áron. A kötelező szervízeket megkapja, meghibásodás nem volt. Extra beavatkozásra nem volt szükség, egy-két tartalék izzó nem árt, de már nem eszi mint elődje. Itt 20000 km/izzó kell. Az indexkar működik, a hátsó futómű kisebbet üt a kátyúban (ez nem az atutó hibája...).
1200-1000 km a hatótávolsága 60 literes tankkal. A rekord autópályán két főnyi kempingcuccal, digit klímával Olaszország 4.7 literes átlaggal, 130 km/h mellett!
Én csak dícsérni tudom. Remélem a továbbiakban is jó társ lesz minden nap...

- Két kiégett izzón kívül semmi.

Peugeot Pé-Ta Érd,M6

Fenntartási költség (3) Évjárat 2005