Autók » Peugeot » 307 (2000-2010)

307 1.6 SW

Egy kicsit sánta az oroszlán

Nagyon szép autó. Ahogy megláttam mindjárt megszerettem. Aztán az els? 50 km után, az els? útján hazafelé bejelzett a motordiagnosztika. Katalizátor hiba. Azt tanácsolták, hogy hajtsam egy pár száz km-t biztosan kialszik a lámpa. Igazuk lett de egy kicsit megrendült a bizalmam. Aztán 25000 km-ig minden rendben. Nagyon hozzámn?tt. Egészen addig, amig el nem kezd?dtemk ezek az apró hibák. Szerencsére garanciában kijavítottak mindent. Mivel sokat hajtom szerintem minden fontosabb betegsége el?jött a garancia alatt
Az indexkar viszont egyszer majdnem balesetbe sodort. Jobbra indexeléskor és forduláskor a kormány visszafordítására az index magától balra váltott és a szemb?l jöv? ezt persze komolyan vette és elém fordult.... meleg volt!!
Szóval rengeteg apró bosszantó hiba azzal tetézve, hogy a bels? m?anyag elemek a keményebb és sportosabb nyári gumikkal elég zépen zenélnek. Ha pedig a napfénytet?t elhúzom a koncert csak fokozódik.
Ennek ellenére szeretem az autómat, mert végtelenül kényelmes és kitün? benne utazni, ha kell húz, ha kímélem akkor akár 6 liter körül megelégszik százon persze csak országúton, 90-nel

- Garanciális javítások
- 1. indexkapcsoló kétszer!! (kimondottan balesetveszélyes)
- 2. A bels? tükör a kezemben maradt!!
- 3. kagylós gumikopás 25.000km felé (a Goodyear megtagadta a cserét!!) valószín?leg felni probléma is közrejátszott. A gumiszervíz szerint katasztrofális a gyári alufelni.
- 4. csikorgó ékszíj
- 5. jobb tükör nem nyílik gyújtásra, csak külön gombra (most meg a bal kezdte ugyanezt)
- 6. kb 10 izzót cseréltem eddig el?l és hátul
- 7. olajszint visszajelzés megbízhatatlan
- 8. kézifékbowden befagyott
- 9. a kaniszterszelep úgy ketyegett, mint egy bomba. Kicserélték de az új is csinálja. Belenyugodtam...
- Garancián túl:
- 9. duda elhallgatott
- 10. duda kapcsoló megbízhatatlan - HURRÁ, magjavították ingyen az ABS visszahívás keretében
- VISSZAHÍVÁSOK:
- 1. Szervó probléma, állítólag autók égtek le miatta
- 2. ABS ellen?rzés...megint csak néhány autó leéghetett

Peugeot Szabó és Fia Kft Zalaegerszeg
Kit?n? szervíz, türelmesek, beengednek a m?helybe a munka ideje alatt. Gyorsak, használják az ülésvéd?t.
Jó véleménnyel vagyok róluk.

Peugeot Csomai Szombathely
Egyszer hoztam ide kényszer?ségb?l.
Lassúak, Mivel kiderült, hogy garanciális, a kedv hamar lelohadt. Ide a csikorgó ékszíj miatt hoztam. Akkor még nem tudtam, hogy nem a vezérm?szíj az ami a hangot adja. Kapásból azt tanácsolták, hogy vigyem oda ahol eddig is szervízelték. Kérdeztem, hogy baj nélkül hazaérek-e, a válasz gyors igen volt. Erre kértem, hogy ezt foglaljuk írásba. Ezt nem vállalták. Nagy kelletlenül bevállalták az átvizsgálást. Átvételkor 10 percig toporogtam, mert nem foglalkoztak velem.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2002
Előző autója? Focus Következő autója? Bár volt egy id?, hogy megfogadtam: Peugeot soha, de olyan kényelmes... Lehet hogy egy P 1007 lesz
Verdikt (6.2/10)

Peugeot 307 2000 (2000)