Autók » Peugeot » 307 (2000-2010)

307 307 SW 1.6

Családi öszvér

Most is meg van, terveink szerint alattunk fogja kilehelni a lelkét.
1.6-s 109 lóerős benzines, szerintem ezek a valaha volt legjobb francia motorok, odafigyeléssel örök élet.
Az autó nagyon tágas, igazi családi autó, a miénk hét személyes, de jellemzően 5 üléssel használjuk.
A csomagtér hihetetlen méretű, mindent elnyel. A hátsó üléssor 3 külön ülés, és előre-hátra lehet állítani. Horvátországi nyaraláskor 4 fős család minden cuccát elnyelte előretolt ülésekkel, és a gyerekek még így is kényelmesen elfértek. A másik család, akikkel utaztunk, egy 5 ajtós MK IV-es Mondeóval jött, ugyanannyi cuccal, de nekik kellett még tetőbox is, Pizsónak (ahogy a gyerekek hívják) még a csomagtér rolót is be tudtuk húzni.
Bútorszállításnál óriási előny, hogy az összes hátsó ülést egy mozdulattal ki lehet emelni, és eltűnik benne minden.
Most második autónak haszánljuk, egy 2019-es Toyota Corolla TS mellett, de, bár a magasság kivételével papíron a Corolla minden dimenzióban nagyobb, érzésre egy számmal kisebb autó a 307-nél.
Az alkatrész ellátása jó, és kifejezetten olcsó, mondjuk szakszervízbe nem hordom, mert én még nem lehúzós márkaszervízzel nem találkoztam.

- 10 évesen vettem, nem fiatal autó, de rendesen karban volt tartva, én is vigyázok rá, szóval a kopó alkatrészeken és a korral járó kötelező cseréken túl semmi.

Juhász Tibi Péteriben, egy helyi autószerelő, mindent tud a francia autókról és korrekt árakon dolgozik.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2004
Előző autója? C4 Következő autója? Corolla 1.8 TS